Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Futbal

Čechom sa výrazne vzdialila baráž, tréner Nemecka hovorí o šťastí

Nemeckí hráči zľava Timo Werner Lars Stindl a Mesut Özil slavujú úvodný gól do bránky Česka v kvalifikačnom zápase C-skupiny Česko - Nemecko na MS 2018 vo futbale na štadióne v Prahe 1. septembra 2017. Foto: TASR/AP

Česi potrebovali nutne bodovať, preto ich tréner zvolil defenzívnu taktiku. Aj s ňou však museli odolávať nemeckému tlaku, hostia mali až 70-percentné držanie lopty

Praha 2. septembra (TASR) - Českej futbalovej reprezentácii sa po piatkovom kvalifikačnom zápase s Nemeckom výrazne vzdialila vidina účasti v baráži o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta v Rusku. Po prehre 1:2 stráca na druhé miesto už sedem bodov, do konca kvalifikácie je k dispozícii ešte deväť.

Zverenci Karla Jarolíma nezačali najlepšie, už vo štvrtej minúte sa po prihrávke Mesuta Özila strelecky presadil Timo Werner. "Zaskočilo nás to. Chceli sme hrať s nulou najdlhšie, ako to bude možné. Tým by naša šanca stúpala, ale toto Nemcov upokojilo. Aj keď sme skoro inkasovali, tak polčas nebol zlý. Po prestávke už nemali vyloženú šancu, dobre sme bránili," povedal po stretnutí kouč českej reprezentácie.

Česi potrebovali nutne bodovať, preto ich tréner zvolil defenzívnu taktiku. Aj s ňou však museli odolávať nemeckému tlaku, hostia mali až 70-percentné držanie lopty. Odmena za dobrý výkon bolo vyrovnanie v 78. minúte, o ktoré sa postaral Vladimír Darida. "Škoda, že sme vyrovnaný stav neudržali až do konca. Remíza by bola zaslúžená. Bod by bol pre nás v takto rozohranej kvalifikácii veľmi bonusový," vyjadril sa autor gólu pre portál sport.idnes.cz.

Nemci však nepripustili prvú stratu bodov v doterajšom priebehu kvalifikácie, v 88. minúte zabezpečil víťazstvo Mats Hummels. "S výsledkom som spokojný. Prišli sme po tri body, máme ich, to sme chceli. Musím však uznať, mali sme šťastie. Česi nás trápili, v druhom polčase sme často dúfali, aby sme neinkasovali. Sami sme pritom nemali príliš veľa šancí. Strácali sme lopty a Česi mali veľmi veľa protiútokov. Nakoniec sme museli spoľahnúť na Matsa Hummelsa, ktorý pred bránkou súpera zastúpil útočníkov. Bolo to pre nás šťastné víťazstvo, Česko hralo dobre," uviedol tréner Nemecka Joachim Löw.

Jeho zverenci dosiahli siedme víťazstvo za sebou a jednou nohou majú už zabezpečenú miestenku do Ruska. Česko už nemá situáciu vo vlastných rukách, musí sa spoliehať na zaváhanie druhého Severného Írska. Práve s ním sa stretne v pondelok 4. septembra o 20.45 h. "Nezostáva nám nič iné, len všetko vyhrať a dúfať, že Íri niečo stratia. Bod by nám pomohol, nielen v tabuľke," dodal Jarolím.