Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Chelsea možno vypustí boj o titul, sústredí sa len na Ligu majstrov

Portugalský tréner Chelsea José Mourinho počas prvého zápasu semifinále futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 Atletico Madrid - FC Chelsea Londýn na štadióne Vicenteho Calderona v Madride v utorok 22. apríla 2014. Foto: TASR/AP

Chelsea stráca na Liverpool tri kolá pred koncom súťaže päť bodov a zdá sa, že Mourinho sa rozhodol, že postup do finále Ligy majstrov má pred domácou súťažou prioritu.

Madrid 23. apríla (TASR) - Futbalisti Chelsea Londýn možno nenastúpia na nedeľňajší mimoriadne dôležitý duel anglickej Premier League proti FC Liverpool v plnej sile. Tréner londýnskeho klubu Jose Mourinho po utorkovom prvom stretnutí semifinále Ligy majstrov na pôde madridského Atletica (0:0) pripustil, že pred odvetou nechá oddychovať viacerých hráčov.

Šláger 36. kola ligy je na programe v nedeľu, odvetný duel LM o tri dni neskôr. Mourinho v utorok prišiel o zraneného brankára Petra Čecha, pre ktorého sa po zranení ramena sezóna predčasne skončila. Stretnutie v Madride nedohral pre problémy s členkom ani kapitán John Terry.

Chelsea stráca na Liverpool tri kolá pred koncom súťaže päť bodov a zdá sa, že Mourinho sa rozhodol, že postup do finále Ligy majstrov má pred domácou súťažou prioritu. "Je možné, že v nedeľu nebudeme hrať v plnej sile. Toto rozhodnutie však nie je iba na mne. Ja som iba manažér, spomenutú možnosť budem musieť konzultovať s klubovou generalitou," odpovedal portugalský kormidelník FC Chelsea na otázku televízie ITV Sport.

Chelsea sa podľa neho snažila zmeniť termín stretnutia s Liverpoolom na sobotu alebo piatok, ale so žiadosťou u šéfov Premier League neuspela. "Ako jediný tím v súťaži reprezentujeme anglický futbal. V Španielsku klubom v tomto vychádzajú v ústrety, v Anglicku vôbec," posťažoval sa Mourinho.

Okrem zranených Čecha a Terryho nebude môcť portugalský kouč v stredajšej odvete v Londýne počítať s vykartovanou dvojicou stredopoliarov Frank Lampard - John Obi Mikel.