Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Rimania aj Borisov odchádzali z ihriska s poriadnym výpraskom

Hráč FC Porto Hector Herrera (vpravo) bojuje o loptu s Aymericom Laporteom z Athletica Bilbao vo futbalovom zápase H-skupiny Ligy majstrov FC Porto - Athletic Bilbao v Porte 21. októbra 2014. Foto: TASR/AP

AS Rím aj Bate Borisov dostali zhodne sedem gólov.

Bratislava 21. októbra (TASR) -Futbalisti Bayernu Mníchov deklasovali v šlágri utorňajšieho programu Ligy majstrov 2014/2015 AS Rím na jeho trávniku 7:1. O svojom presvedčivom triumfe rozhodli piatimi gólmi už v prvom polčase a potvrdili tak svoju dominanciu medzi tímami E-skupiny. Po úvodných troch kolách hlavnej fázy majú na konte deväť bodov, Rimania strácajú z druhej priečky tri. Tretí je Manchester City, ktorý len remizoval na pôde CSKA Moskva 2:2 a výrazne si skomplikoval šance na postup do osemfinále.

Rimania dostali výprask od Bavorov

Hráči Bayernu Mníchov oslavujú prvý gól do bránky AS Rím vo futbalovom zápase E-skupiny Ligy majstrov AS Rím - Bayern Mníchov v Ríme 21. októbra 2014.
Foto: TASR/AP
Vypredaný Olympijský štadión v Ríme zmrazil už v 9. minúte Robben, ktorý si loptu v šestnástke zasekol typicky na ľavú nohu a presnou strelou skóroval. "Bavori" v ďalšom priebehu úplne ovládli hru a výrazne prevyšovali domácich vo všetkých aspektoch. V 24. minúte podčiarkli obrovskú hernú pohodu presnou kombináciou s gólovou koncovkou Götzeho a už o minútu neskôr sa poľahky presadil hlavou z päťky aj top kanonier Lewandowski. Po polhodine hry pridal štvrtý presný zásah opäť Robben a polčasovú skazu dokonal v 36. minúte presne umiestnenou strelou z "bieleho bodu" Müller. Hoci sa domáce AS v druhom polčase herne vzchopilo, napriek niekoľkým gólovým príležitostiam sa ujala len Gervinhova hlavička zo 66. minúty. Konečný rezultát 7:1 stanovili striedajúci Ribery so Shaqirim. Bayern si pripísal už dvanáste víťazstvo vo všetkých súťažiach za sebou, práve v Ríme však prvýkrát inkasoval od 30. augusta, keď jeho defenzívu prekonalo Schalke.

Manchester City si skomplikoval situáciu

Domáci futbalista CSKA Moskva Seydou Doumbia (vľavo) sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu na 1:2 v zápase E - skupiny Ligy majstrov CSKA Moskva - Manchester City v Moskve 21. októbra 2014.
Foto: TASR/AP
Do nelichotivej situácie sa dostal Manchester City. Anglický gigant síce viedol v druhom zápase E-skupiny na pôde moskovského CSKA po polčase zásluhou Agüera a Milnera už 2:0, ale po zmene strán mu zmrazila úsmev nielen nepríjemný ruská zima, ale hlavne presný zásah Doumbiu a štyri minúty pred vypršaním riadneho hracieho času aj vyrovnávajúci gól Natcha.

Šachtar zničil bieloruský Borisov

Hráči Šachtaru Doneck oslavujú gól po tom, ako Luiz Adriano (v strede) skóroval do bránky BATE Borisov vo futbalovom zápase H-skupiny Ligy majstrov BATE Borisov - Šachtar Doneck v Borisove 21. októbra 2014.
Foto: TASR/AP
Zdrvujúcu prehru svoju tímu videli aj diváci v Borisove, kde Šachtar v zápase H-skupiny triumfoval nad BATE Borisov. Ukrajinský šampión "zničil" svojho súpera šiestimi gólmi už v prvom polčase, pričom až štyrikrát sa zapísal do streleckej listiny Luiz Adriano. Koncert brazílskeho útočníka pokračoval aj v druhom dejstve, keď v 82. minúte z penalty pridal piaty gól v dueli a vyrovnal rekord argentínskeho kanoniera Lionela Messiho. Obaja sú jedinými hráčmi, ktorí v jednom zápase skupinovej fázy dosiahli päť gólov.

Barcelona doma nedala šancu Ajaxu

Futbalista Barcelony Lionel Messi strieľa gól v zápase F-skupiny Ligy majstrov FC Barcelona - Ajax Amsterdam v Barcelone 21. októbra 2014.
Foto: TASR/AP
Dôležitý trojbodový zápis zaznamenali v utorok aj futbalisti FC Barcelona. Katalánsky veľkoklub nasmeroval k víťazstvu nad Ajaxom Amsterdam už v 7. minúte Neymar, druhý presný zásah pridal v 24. po prihrávke Iniestu aj s pomocou šťastia Messi. V 88. minúte síce zdramatizoval duel El-Ghazi, víťazstvo domácich napokon potvrdil v nadstavenom čase Ramirez. "Barca" si tak napravila reputáciu po prehre 2:3 na pôde Paríža Saint Germain, no v tabuľke F-skupiny je druhá, keďže francúzsky šampión vyhral na Afroditinom ostrove nad cyperským APOEL-om Nikózia 1:0 gólom Cavaniho z 87. minúty.





LM 2014/2015 - 3. kolo skupinovej fázy, sumáre:

E-skupina:
CSKA Moskva - Manchester City 2:2 (0:2)
Góly: 65. Doumbia, 86. Natcho (z 11 m) - 29. Agüero, 38. Milner. Rozhodoval: Vad (Maď.)

AS Rím - Bayern Mníchov 1:7 (0:5)
Góly: 66. Gervinho - 9., 30. Robben, 24. Götze, 25. Lewandowski, 36. Müller (z 11 m), 78. Ribery, 80. Shaqiri. Rozhodoval: Eriksson (Švéd.)

F-skupina:

APOEL Nikózia - Paríž SG 0:1 (0:0)
Gól: 87. Cavani. Rozhodoval: Hategan (Rum.)

FC Barcelona - Ajax Amsterdam 3:1 (2:0)
Góly: 7. Neymar, 24. Messi, 90.+4 Ramirez - 88. El-Ghazi. Rozhodoval: Collum (Škót.)

G-skupina:

Chelsea Londýn - NK Maribor 6:0 (3:0)
Góly: 77., 90. Hazard (prvý z 11 m), 13. Remy, 23. Drogba (z 11 m), 31. Terry, 54. Viler (vlastný). Rozhodoval: Makkelie (Hol.)

Schalke 04 Gelsenkirchen - Sporting Lisabon 4:3 (1:1)
Góly: 34. Obasi, 51. Huntelaar, 60. Höwedes, 90.+3 Choupo-Moting (z 11 m) - 63., 78. Silva (prvý z 11 m), 16. Nani. ČK: 33. Mauricio (Sporting). Rozhodoval: Karasev (Rus.)

H-skupina:

BATE Borisov - Šachtar Doneck 0:7 (0:6)
Góly: 27., 36., 40., 44. a 82. Adriano (piaty z 11 m), 11. Alex, 35. Douglas. Rozhodoval: Bebek (Chorv.)

FC Porto - Athletic Bilbao 2:1 (1:0)
Góly: 45. Herrera, 75. Quaresma - 58. Fernandez. Rozhodoval: Skomina (Slov.)