Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Dunajská Streda sa chce pohybovať v prvej polovici tabuľky

Tlačová konferencia slovenského futbalového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda pred štartom novej sezóny Fortuna ligy 2014/2015 v Dunajskej Strede 9. júla 2014. Na snímke majiteľ futbalového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda Oszkár Világi (vľavo) a prezident klubu Tibor Végh. Foto: TASR/Michal Svítok

Fortuna ligu odštartuje 1. FC DAC 1904 Dunajská Streda stretnutím 1. kola na ihrisku AS Trenčín v sobotu 12. júla.

Dunajská Streda 9. júla (TASR) - Nový súťažný ročník Fortuna ligy 2014/2015 odštartujú futbalisti DAC 1904 Dunajská Streda v značne odlišných podmienkach, ako skončili ten predošlý. S novým majiteľom, silnejším mužstvom, stabilizovanou finančnou situáciou a sympatickými víziami do budúcnosti vstúpia do ligy už túto sobotu 12. júla v Trenčíne.

"Eufória, ktorá panovala v klube koncom uplynulej sezóny, by mala pokračovať. Život však nie je o eufórii, ale o najmä robote," povedal na úvod stredajšej tlačovej konferencie majiteľ dunajskostredského klubu Oszkár Világi a pokračoval: "Prvoradý cieľ je systematická práca. Chceme hrať dobrý futbal, aby fanúšikovia boli spokojní. Hrať otvorený futbal proti dobrým súperom je však veľké riziko. V uplynulej sezóne sme hrali opatrnejšie, zamerali sme sa na výsledky. V tejto sezóne chceme hrať už útočnejší futbal tiež so zameraním na výsledky."

O cieľoch A-tímu Fortuna ligy Világi povedal: "V tabuľke chceme byť medzi prvými šiestimi. Som presvedčený, že ak by sme skončili na druhom, či treťom mieste, neodmietneme hrať európsku súťaž, ale vieme, že na to ešte nie sme pripravení."

Priority DAC

Tlačová konferencia slovenského futbalového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda pred štartom novej sezóny Fortuna ligy 2014/2015 v Dunajskej Strede 9. júla 2014. Na snímke majiteľ futbalového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda Oszkár Világi.
Foto: TASR/Michal Svítok
Klub modifikoval svoj názov z predchádzajúceho FK DAC 1904 Dunajská Streda na FC DAC 1904 Dunajská Streda. Ďalšími prioritami DAC je práca s mládežou a dobudovanie infraštruktúry. "V mestskej časti Malé Blahovo máme pripravený projekt na dobudovanie centra pre mládež so štyrmi ihriskami. V septembri chcem uzavrieť generálnu dohodu s mestom Dunajská Streda. V pláne máme dobudovať ihriská za štadiónom, ktoré budú slúžiť dorastu a A-mužstvu."

So situáciou v klube je spokojný aj hlavný tréner Mikuláš Radványi. "Mužstvo, ktoré na jar zachránilo prvú ligu v Dunajskej Strede, zostalo prakticky pokope, to bol náš prvý cieľ. Ďalšou úlohou je postupne do tímu zabudovať mladých talentovaných hráčov, ktorí dostanú šancu prejaviť sa. Spokojný som aj s prípravou. Nikto z opôr mužstva sa nezranil. Verím, že mužstvo bude mať psychické a fyzické sily na to, aby prvé zápasy zvládlo, postupne sa rozohralo a robilo dobré výsledky. Chceme hrať poctivý, útočnejší futbal, ktorý sa bude divákom páčiť."

Fortuna ligu odštartuje 1. FC DAC 1904 Dunajská Streda stretnutím 1. kola na ihrisku AS Trenčín v sobotu 12. júla. Hrací čas domácich stretnutí v sobotu je o 19.00 h. Rozpočet klubu na športovú činnosť je do 1 mil. eur. Na rekonštrukciu hlavného štadióna je v rozpočte Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR určená suma 2,4 mil. eur. Rozpočet počíta tiež s príspevkom od mesta Dunajská Streda vo výške 1,6 mil. eur.

.

Zmeny v kádri pred sezónou:
odchody: koniec zmluvy - Zoltán Ágh, Tomáš Lénarth
koniec hosťovania - Roman Gergel, Róbert Valenta, Matej Jakúbek, Martin Matúš.
príchody: prestupy - Mário Tóth, Roman Sabler, Roland Černák, Ivan Šnirc, Vladimír Horváth, Peter Struhár
na hosťovanie: Alan Kováč

Káder FC DAC 1904 Dunajská Streda:
brankári: Pavol Penksa, Andrej Pernecký
obrancovia: Ivan Šnirc, Mário Tóth, Peter Struhár, Matúš Turňa, Peter Majerník, Otto Szabó
stredopoliari: Gábor Straka, Erik Ujlaky, Darijo Krišto, Vojtech Horváth, Amban Kwin, Goran Antunovič, Jakub Brašeň
útočníci: Alan Kováč, Franky Nguekam, Roman Sabler, Roland Černák, Ákos Szarka.

Prehľad prípravných zápasov:
SV Bauwelt Koch Mattersburg (Rak. II.) - DAC 2:0
FK Gazovik Orenburg (Rus. II.) - DAC 1:1
Wisla Kraków (Poľ.)-DAC 1:1
ŠK SFM Senec - DAC 1:2