Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

David Luiz ako najdrahší obranca na svete novou posilou PSG

David Luiz Foto: TASR/AP

Nekompromisný stredný obranca s výbornou kopacou technikou odohral za Chelsea celkovo 143 zápasov s bilanciou dvanásť gólov.

Paríž 13. júna (TASR) - Brazílsky futbalový reprezentant David Luiz prestúpil z londýnskej FC Chelsea do francúzskeho klubu Paríž St. Germain. Úradujúci majster z krajiny galského kohúta zaplatí Angličanom za 27-ročného stopéra sumu 60 miliónov eur, čím sa Luiz stal najdrajším obrancom na svete.

"Rokovania s PSG boli od začiatku férové. Som rád, že budem súčasťou veľkoklubu s takou bohatou históriou. Prestup do Paríža je novou kapitolou v mojej kariére a už teraz sa nemôžem dočkať, keď za klub nastúpim,"
citoval Luiza, ktorý sa PSG upísal na päť rokov, oficiálny klubový web.

Nekompromisný stredný obranca s výbornou kopacou technikou odohral za Chelsea celkovo 143 zápasov s bilanciou dvanásť gólov. Na Stamford Bridge prestúpil v roku 2011 z tímu Benfica Lisabon za 25 miliónov eur. V drese Chelsea v roku 2012 vyhral Ligu majstrov a získal FA Cup, o rok neskôr sa so spoluhráčmi tešil z triumfu v Európskej lige.

"Paríž St. Germain s radosťou oznamuje prestup Davida Luiza z FC Chelsea. Zmluva znie na päť rokov,"
uvádza sa v oficiálnom stanovisku klubu, ktorý zverejnila agentúra Reuters. Prestupová čiastka za Luiza prekonala doterajšie svetové maximum, ktoré držal jeho krajan Thiago Silva. Toho získali Parížania z AC Miláno v roku 2012 za 50 miliónov eur. Obaja tvoria stopérsku dvojicu aj na práve prebiehajúcom svetovom šampionáte v Brazílii.