Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Tréner Del Bosque skončí na lavičke Španielska

Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Vicente del Bosque Foto: TASR/AP

Svoje rozhodnutie ukončiť pôsobenie ako tréner oznámi po šampionáte EURO 2016.

Madrid 17. októbra (TASR) - Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Vicente del Bosque potvrdil, že po skončení finálového turnaja EURO 2016 ukončí svoje pôsobenie na lavičke národného tímu.

"Neodídem počas kvalifikácie, ale po skončení európskeho šampionátu už pokračovať vo funkcii nebudem. To je moje konečné rozhodnutie," uviedol 63-ročný kouč pre športový denník AS.

Španielom sa nevydarili majstrovstvá sveta v Brazílii, keď nepostúpili zo základnej skupiny. Naposledy zakopli minulý týždeň v Žiline, kde v kvalifikačnej C-skupine prehrali so Slovenskom 1:2. "Kritiku na našu adresu v posledných mesiacoch či týždňoch sme očakávali, vo väčšine prípadov bola oprávnená a konštruktívna," dodal del Bosque.

Skúsený kouč sa po svetovom šampionáte musel vyrovnať s odchodom viacerých opôr, reprezentačnú kariéru ukončili obranca Carles Puyol, stredopoliari Xavi Hernandez, Xabi Alonso či útočník David Villa. Del Bosque priznal, že bez nich je národný tím "La Furia Roja" slabší. "Títo hráči boli ako hrdinovia, výnimoční futbalisti. Teraz však musíme pozerať do budúcnosti, nostalgia nás nikam nezavedie," vyjadril sa del Bosque.

Španielom aktuálne patrí v tabuľke C-skupiny druhé miesto za lídrom zo Slovenska. Ich najbližším súperom bude 15. novembra Bielorusko.