Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Di Maria proti Oranjes určite nenastúpi, Agüero je fit a môže hrať

Argentínsky hráč Angel di Maria leží na trávniku po tom, ako sa zranil vo futbalovom zápase štvrťfinále Argentína - Belgicko Foto: TASR/AP

Dvadsaťšesťročný krídelník Di Maria si v sobotňajšom víťaznom štvrťfinálovom zápase na MS proti Belgicku (1:0) poranil stehenný sval a musel z hry odstúpiť už v 33. minúte.

Belo Horizonte 7. júla (TASR) - Argentínsky futbalový reprezentant Angel Di Maria určite nenastúpi na semifinále 20. MS v Brazílii proti Holandsku. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na slová lekára mužstva. Dobrou správou pre dvojnásobných majstrov sveta je ale fakt, že sa už zotavil a je pripravený hrať útočník Sergio Agüero.

Dvadsaťšesťročný krídelník Di Maria si v sobotňajšom víťaznom štvrťfinálovom zápase na MS proti Belgicku (1:0) poranil stehenný sval a musel z hry odstúpiť už v 33. minúte. Podľa argentínskych aj španielskych médií si už na majstrovstvách sveta dokonca vôbec nezahrá. Hviezdny krídelník Realu Madrid tak nenastúpi na semifinálový a zrejme ani na finálový súboj, ak sa doň Argentína prebojuje. Podľa lekára mužstva Daniela Martineza "sa Di Maria určite nestihne dať do poriadku do semifinále, svalové zranenie je príliš čerstvé."

Trénera "albicelestes" Alejandra Sabellu ale môže tešiť to, že Agüero už s tímom normálne trénoval a je pripravený hrať, ak dostane dôveru. "Zotavil sa skvelým spôsobom," dodal Martinez.

Argentína bude bojovať v stredu o svoj prvý postup do finále MS od roku 1990.