Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Dortmund ukončil spoluprácu s trénerom Rosem

Na snímke tréner Borussie Marco Rose. Foto: TASR/AP

K predčasnému rozviazaniu kontraktu došlo po vzájomnej dohode.

Dortmund 20. mája (TASR) - Nemecký futbalový klub Borussia Dortmund ukončil už po jednej sezóne spoluprácu s trénerom Marcom Rosem. Oficiálne meno nástupcu ešte nie je známe, podľa televízie Sky ním však bude technický riaditeľ Edin Terzič, ktorý zastával post dočasného kouča v druhej polovici sezóny 2020/2021.

Štyridsaťpäťročný Rose prišiel vlani z Borussie Mönchengladbach. Dortmund pod jeho vedením síce obsadil v lige vicemajstrovskú pozíciu, no pre nevyrovnané výkony nedokázal výraznejšie ohroziť Bayern Mníchov na ceste za desiatym titulom v sérii. V Lige majstrov skončil v skupinovej fáze v konkurencii Ajaxu Amsterdam, Sportingu Lisabon a Besiktasu Istanbul, v prvom kole play off Európskej ligy prehral s Glasgowom Rangers.

K predčasnému rozviazaniu kontraktu došlo po vzájomnej dohode. "Sezóna nebola uspokojivá z viacerých dôvodov. Museli sme si priznať, že sme v niekoľkých oblastiach nenaplnili náš potenciál," uviedol výkonný riaditeľ Hans-Joachim Watzke. "Napriek náročnému ročníku som bol presvedčený o správnosti nášho smerovania. Počas rozhovoru s vedením som však nadobudol dojem, že toto stopercentné presvedčenie nie je na všetkých stranách. Preto sme sa spoločne dohodli ukončiť spoluprácu," dodal Rose.