Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Futbal

Doterajší kouč Liberca Trpišovský povedie Slaviu Praha

Jindřich Trpišovský uprostred (v čiernom) na archívnej snímke. Foto: TASR/AP

Šilhavý doviedol po ôsmich rokoch pražský klub k ligovému titulu. V aktuálnej sezóne však už Slavia nemá reálnu šancu trofej obhájiť a nepodarilo sa jej postúpiť do jarnej fázy Európskej ligy UEFA.

Praha 22. decembra (TASR) - Novým trénerom futbalistov Slavie Praha sa stal doterajší kouč Liberca Jindřich Trpišovský. V tíme úradujúceho českého majstra a momentálne druhého mužstva tabuľky nahradil na poste odvolaného Jaroslava Šilhavého. V kádri "zošívaných" v súčasnosti pôsobí aj trio slovenských legionárov Dušan Švento, Miroslav Stoch a Jakub Hromada.

"Cieľom je, aby Slavia pod Jindřichom Trpišovským a jeho tímom čo najskôr budila rešpekt súperov, hrala agresívny, útočný futbal a mala vôľu i silu víťaziť do posledných okamihov každého ligového alebo medzinárodného zápasu," citovali české médiá slová predsedu predstavenstva Slavie Jaroslava Tvrdíka.

Šilhavý doviedol po ôsmich rokoch pražský klub k ligovému titulu. V aktuálnej sezóne však už Slavia nemá reálnu šancu trofej obhájiť a nepodarilo sa jej postúpiť do jarnej fázy Európskej ligy UEFA. Trpišovského v Liberci nahradí bývalý kouč Sparty David Holoubek.