Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Duda je údajne blízko k prestupu: V tomto veľkoklube by mal hrať

Na snímke slovenský futbalista Ondrej Duda v tréningovom centre slovenskej futbalovej reprezentácie na majstrovstvách Európy vo futbale vo francúzskom Vichy, 17. júna 2016. Foto: TASR/Michal Svítok

Na spadnutie bol v minulosti aj transfer 21-ročného stredopoliara do Interu Miláno a záujem mali aj ďalšie talianske celky.

Varšava 14. júla (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda je blízko prestupu z Legie Varšava do bundesligovej Herthy Berlín. Informoval o tom poľský portál sport.pl. Účastník EUR0 2016 údajne odcestoval vo štvrtok na finalizáciu transferu do hlavného mesta Nemecka, kde by sa mohol stať spoluhráčom kolegu z národného tímu Petra Pekaríka.

Duda ešte v utorok odohral za Legiu hodinu v úvodnom zápase 2. predkola Ligy majstrov 2016/2017 na ihrisku Zrinjski Mostar (1:1). Po zápase ale už jeho agent vraj rokoval o odchode do nemeckej Bundesligy. V stredu ešte s tímom poľského majstra absolvoval tréning, na štvrtkovom už ale absentoval. Už pred rokom nemecké médiá spájali Dudu s prestupom do Hamburgu, či Augsburgu.

Na spadnutie bol v minulosti už aj transfer 21-ročného stredopoliara do Interu Miláno a záujem mali aj ďalšie talianske celky. Minulý týždeň sa skloňovala Fiorentina, no funkcionárom Legie sa údajne nepozdávala výška prvej ponuky za Dudu. Ten prišiel do Legie vo februári 2014 z MFK Košice za niečo viac ako 300.000 eur. Za dva a pol roka v poľskom klube odohral 100 stretnutí, v ktorých zaznamenal 16 gólov.