Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Arsenal zdolal Wolves 2:0 a dosiahol tretí triumf po sebe

Danny Welbeck z Arsenalu Londýn, archívna snímka Foto: TASR/AP

Hráči Norwichu City prehrali v sobotňajšom zápase 33. kola Premier League na vlastnom štadióne s Brightonom 0:1.

Londýn 4. júla (TASR) - Futbalisti Manchestru United zvíťazili v sobotňajšom zápase 33. kola Premier League doma nad AFC Bournemouth 5:2 a natiahli ligovú sériu bez prehry na deväť duelov.

Domáci síce inkasovali už v 15. minúte po peknej akcii Juniora Stanislasa, no ešte do polčasu otočili na 3:1. Na 1:1 vyrovnal talentovaný mladík Mason Greenwood a ďalšie góly pridali Marcus Rashford z jedenástky a v nadstavenom čase Anthony Martial. Po zmene strán sa Bournemouth dotiahol na rozdiel jedného gólu, keď sa z pokutového kopu presadil Joshua King, no domáci mu vyrovnanie nedopriali. V 54. minúte pridal Greenwood svoj druhý gól a o päť minút z priameho kopu parádne trafil Bruno Fernandes. Dvadsaťpäťročnému Portugalčanovi sa po januárovom príchode do Anglicka nesmierne darí, v deviatich ligových zápasoch strelil už šesť gólov a pridal päť asistencií.

"Červení diabli" figurujú na 5. mieste tabuľky o dva body za Chelsea Londýn, ktorá si vo večernom dueli poradila s Watfordom 3:0 a stále drží v rukách poslednú miestenku do Ligy majstrov.

V sobotu nezaváhali ani "Foxes" a na domácej pôde zdolali Crystal Palace 3:0. V prvom polčase gól nepadol, no Leicester sa dostal do vedenia v 49. minúte, keď sa po centri z ľavej strany presadil Kelechi Iheanacho. V závere zápasu prišli chvíle najlepšieho strelca súťaže Jamieho Vardyho, ktorý najprv využil veľkú chybu obrany a v nadstavenom čase pridal po úniku svoj 21. gól v sezóne. V oboch prípadoch mu prihral Harvey Barnes.

Hráči Norwichu City prehrali na vlastnom štadióne s Brightonom 0:1. O víťazný zásah sa postaral v 25. minúte po rýchlom brejku belgický stredopoliar Leandro Trossard. V domácom drese hral do 67. minúty slovenský reprezentant Ondrej Duda. Pre Norwich to bola už piata ligová prehra po sebe a v tabuľke figuruje na poslednom mieste s mizivou šancou na záchranu.

Londýnsky Arsenal natiahol víťaznú sériu na tri stretnutia, keď zvíťazil na ihrisku Wolverhamptonu Wanderers 2:0 a priebežne figuruje na 7. priečke tabuľky. Vo vyrovnanom zápase mali hostia lepšie šance a dve z nich aj premenili. Najprv sa v 43. minúte presadil z voleja v šestnástke osemnásťročný mladík Bukayo Saka, pre ktorého to bol prvý gól v Premier League. Víťazstvo hostí poistil pred koncom druhého dejstva Alexandre Lacazette, keď sa šikovne uvoľnil cez Romaina Saissa a krížnou strelou uzavrel skóre. Wolves tak nenatiahli víťaznú sériu na štyri zápasy a zostali na šiestom mieste tabuľky o tri body pred Arsenalom.


Premier League

- 33. kolo:

Norwich City - Brighton & Hove Albion 0:1 (0:1)

Gól: 25. Trossard

/O. Duda (Norwich) hral do 67. minúty/



Manchester United - AFC Bournemouth 5:2 (3:1)

Góly: 29. a 54. Greenwood, 35. Rashford (z 11m), 45.+2 Martial, 59. Fernandes - 15. Stanislas, 49. King (z 11m)



Leicester City - Crystal Palace 3:0 (0:0)

Góly: 49. Iheanacho, 77. a 90.+4 Vardy



Wolverhamptonu Wanderers - Arsenal Londýn 0:2 (0:1)

Góly: 43. Saka, 86. Lacazette



Chelsea Londýn - FC Watford 3:0 (2:0)

Góly: 28. Giroud, 43. Willian (z 11m), 90.+2 Barkley