Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

EL: Politano po prehre Neapola s Alkmaarom: V útoku sme boli bezzubí

Matteo Politano, archívna snímka. Foto: TASR/AP

O triumfe zverencov Arneho Slota rozhodol v 57. minúte Dani de Wit.

Neapol 23. októbra (TASR) - Futbalisti SSC Neapol v úvode skupinovej fázy Európskej ligy UEFA nenadviazali na úspešné výsledky z talianskej Serie A. Napriek územnej prevahe prehrali na domácej pôde s holandským Alkmaarom 0:1. O triumfe zverencov Arneho Slota rozhodol v 57. minúte Dani de Wit. Slovenský reprezentant Stanislav Lobotka odohral za Neapol 66 minút, potom ho nahradil Andrea Petagna.

"Prehrať takýmto spôsobom je veľmi trpké. Väčšinu zápasu sme mali loptu v našej moci, v útoku sme však boli bezzubí a nedokázali sme si vypracovať nebezpečné situácie. Musíme sa z tejto prehry čím skôr otriasť, pretože už v nedeľu nás čaká dôležitý ligový zápas proti Beneventu. V tejto sezóne chceme byť úspešní na všetkých frontoch," uviedol pre oficiálny klubový web SSC Matteo Politano.

Podľa Fabiana Ruiza končený výsledok nezodpovedá priebehu zápasu. "Zaslúžili sme si oveľa viac. Alkmaar vsadil na hlbokú defenzívu, bránil s veľkým počtom hráčov. Iba raz vystrelil na bránku a bol z toho gól. Aj taký býva futbal. Musíme zdvihnúť hlavy a tvrdo na sebe pracovať. Verím, že výsledky sa dostavia," povedal Ruiz. Senegalský obranca Kalidou Koulibaly odohral 250. zápas za Neapol.

O víťazný gól Alkmaaru sa postaral príležitostný strelec. "Bol to pre nás výnimočný večer, dosiahli sme historické víťazstvo. Chceme postúpiť zo skupinovej fázy do šestnásťfinále a v Neapole sme urobili dôležitý prvý krok k splneniu cieľa. Do vyraďovačky však ešte vedie dlhá cesta. Teraz musíme začať vyhrávať zápasy aj v Eredivisie," zdôraznil de Wit. V najvyššej holandskej súťaži je Alkmaar so štyrmi remízami na 11. mieste.