Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Enrique má pozíciu istú, tvrdí Zubizarreta po prehre s Celtou

Luis Enrique Foto: TASR/AP

Katalánci po prehre v derby s Realom Madrid nebodovali v druhom zápase za sebou a v tabuľke klesli na tretie miesto.

Barcelona 2. novembra (TASR) - Tréner futbalistov FC Barcelona Luis Enrique očakáva veľkú kritiku na adresu jeho tímu po senzačnej sobotňajšej prehre v 10. kole Primera Division 0:1 s Celtou Vigo. Katalánci po prehre v derby s Realom Madrid nebodovali v druhom zápase za sebou a v tabuľke klesli na tretie miesto. V nedeľu ich ešte môžu predbehnúť Sevilla a Valencia.

Barcelona mala v zápase s bývalým Enriqueho klubom prevahu, ale nastrelila štyri žrde a nepresadili sa ani najväčšie hviezdy tímu Lionel Messi, Neymar či Luis Suarez, ktorý debutoval pred vlastnými fanúšikmi na Nou Campe. "Je jednoduché teraz povedať čo sme robili zle a prečo sme prehrali. Je mi jasné, že sa musíme zlepšiť a kritika je oprávnená. Ja však nemám obavy o našu budúcnosť, pretože máme výborný tím. Prehra nás mrzí, ale chceme ju odčiniť hneď v ďalšom zápase," povedal bývalý stredopoliar Španielska a Barcelony Enrique.

Médiá sa do trénera, ktorý po sezóne nahradil Gerarda Martina, okamžite pustili. "Luis Enrique má budúcnosť v klube istú a nemusí sa obávať o svoj post," reagoval na otázku televízie Canal Plus športový riaditeľ klub Andoni Zubizarreta. "Aj taký je občas futbal. Dali sme štyri žrde, ich brankár chytal perfektne a nevyhrali sme. Nepodali sme síce najlepší výkon, ale vyhrať sme mohli," dodal legendárny brankár Barcelony.

Katalánsky klub prehral na domácej pôde v Primera Division prvýkrát od 1. februára 2014, keď podľahol Valencii 2:3. Druhý zápas po treste absolvoval uruguajský kanonier Suarez, ale opäť neskóroval a s ním na ihrisku ešte nezískala Barcelona ani jeden bod. "Nemali sme dnes potrebné šťastie. Chceme sa rýchlo vrátiť k víťazstvám a získavať trofeje, pretože sme najlepší tím na svete," povedal pre španielske médiá Suarez. Barcelona mala tradične výraznú prevahu v držaní lopty, ale nevytvorila si proti dobre hrajúcej Celte drvivý tlak.


Video zo zápasu:





V strede poľa mal nahradiť Xaviho chorvátsky stredopoliar Ivan Rakitič, ale nenadviazal na svoje dobré výkony z úvodu sezóny. Nedarilo sa ani Sergiovi Busquetsovi a hra Kataláncov škrípala. "Hrali sme zle, nevytvárali sme si dostatok šancí a nepodali sme výkon na aký máme. Sezóna je však dlhá a musíme sa z toho čo najrýchlejšie poučiť," povedal argentínsky defenzívny stredopoliar Javier Mascherano, ktorý hral na poste stopéra, pretože Gerard Pique sledoval duel len z tribúny. O víťazstve Celty rozhodol v 55. minúte argentínsky útočník Joaquín Oscar Larrivey po skvelej pätičke od Nolita.

Barcelona sa najbližšie predstaví v stredu v Lige majstrov 2014/2015 na ihrisku Ajaxu Amsterdam. V F-skupine je katalánsky klub na druhom mieste so šiestimi bodmi, keď na vedúci Paríž St. Germain stráca jeden bod.