Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Eriksen dostane prístroj na monitorovanie srdcového rytmu

Dánsky futbalista Christian Eriksen leží nehybne na trávniku počas zápasu základnej B-skupiny Dánsko - Fínsko na európskom šampionáte v Kodani v sobotu 12. júna 2021. Foto: TASR/AP

Federácia zároveň požiadala o pokoj a súkromie pre Eriksena a jeho rodinu v nasledujúcom období.

Kodaň 17. júna (TASR) - Dánska futbalová federácia oznámila, že Christian Eriksen bude mať implantovaný prístroj na monitorovanie jeho srdcového rytmu.

Eriksen skolaboval v 43. minúte sobotňajšieho zápasu na ME s Fínskom (0:1) a priamo na ihrisku ho museli oživovať. Lekári neskôr potvrdili, že mal zástavu srdca. Momentálne sa zotavuje v nemocnici v Kodani.

Dánska federácia uviedla, že dvadsaťdeväťročný stredopoliar potrebuje implantovateľný kardioverter - defibrilátor, čo je špecializovaný elektronický prístroj, určený na liečbu život ohrozujúcich arytmií. Podľa predstaviteľov federácie je takéto zariadenie "nevyhnutné po zástave srdca spôsobenej poruchami rytmu" a odporúčajú ho všetci zahraniční špecialisti. Eriksen s týmto riešením súhlasil.

Federácia zároveň požiadala o pokoj a súkromie pre Eriksena a jeho rodinu v nasledujúcom období. Informovala agentúra AP.