Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Fabregas odchádza z Barcelony, dohodol sa s Chelsea

Cecs Fabregas Foto: TASR/AP

Dvadsaťsedemročný stredopoliar podpísal s Blues päťročný kontrakt a bude nosiť dres s číslom 4.

Londýn 12. júna (TASR) - Španielsky futbalový reprezentant Cesc Fabregas vo štvrtok prestúpil z FC Barcelona do londýnskeho klubu FC Chelsea.

Dvadsaťsedemročný stredopoliar podpísal s "Blues" päťročný kontrakt a bude nosiť dres s číslom 4. Prestupová čiastka je údajne 30 miliónov libier. "Chcem sa poďakovať všetkým v FC Barcelona, kde som prežil tri krásne roky. Bol to môj detský klub a vždy budem hrdý a poctený, že som mal možnosť hrať za taký skvelý tím. No mám pocit, že mám nedokončenú prácu v Premier League a teraz je správny čas na návrat. Všetky ponuky som pozorne zvážil a pevne verím, že Chelsea je najlepšia voľba," uviedol na oficiálnej stránke klubu.

"Majú rovnaké ambície a hlad po víťazstvách. Majú vynikajúci tím a neuveriteľného manažéra. Neviem sa dočkať, kedy začnem hrať za tento tím," dodal.

Fabregas sa v roku 2011 vrátil do svojho materského klubu na Nou Camp po ôsmich rokoch strávených v Arsenale Londýne. Za Barcelonu odohral 151 zápasov, v ktorých strelil 42 gólov a získal ligový titul, Kráľovský pohár, španielsky i európsky Superpohár a triumfoval na MS klubov v roku 2011.

Po uplynulej sezóne sa začalo špekulovať o jeho odchode z katalánskeho tímu, okrem Chelsea prejavil záujem aj konkurenčný Manchester United a hovorilo sa aj o Arsenale, ktorý mal na Fabregasa predkupné pravo.

"Každý vie, že Arsenal mal predkupné právo, ale rozhodli sa ho nevyužiť," uviedol hráč, ktorý je momentálne so španielskou reprezentáciou na majstrovstvách sveta v Brazílii. Nechýbal ani na predchádzajúcich MS v Juhoafrickej republike, kde získal titul a v zbierke má aj zlato z EURO 2008 a 2012.

Barcelona chce po sezóne bez zisku významnej trofeje prestavať káder, pričom trénera Gerarda Martina nahradil bývalý stredopoliar Španielska a FC Barcelona Luis Enrique.