Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Fanúšika PAOK-u zatkli pre vysypané ančovičky na lavičke Olympiakosu

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Futbalový klub Olympiakos Piraeus má svoj domovský stánok v Aténach v prístave Pireus a jeho fanúšikov prezývajú "ančovičky".

Solún 17. apríla (TASR) - Skutočne netradičný dôvod spôsobil viac ako hodinové meškanie začiatku stredajšieho semifinálového zápasu Gréckeho pohára medzi PAOK Solún a Olympiakos Pireus. Jeden z fanúšikom PAOK-u, ktorého neskôr zatkli, totiž vysypal na lavičku hostí bedničku malých morských rybičiek, z ktorých sa pripravujú ančovičky.

Polícia uviedla, že 34-ročný muž zasypal pred zápasom lavičku Olympiakosu niekoľkými kilogramami ančovičiek. Tie sa pripravujú ako kuchárska pochúťka z malých rybičiek s názvom sardela obyčajná. Olympiakos má svoj domovský stánok v Aténach v prístave Pireus a jeho fanúšikov prezývajú "ančovičky".

Podľa agentúry AP zatkli aj ďalších šiestich priaznivcov PAOK-u za predzápasové výtržnosti s policajtmi. V spomínanom zápase, v ktorom domáci dostali dve a hostia jednu červenú kartu, zvíťazil PAOK nad Olympiakosom 1:0. V drese domácich odohral celý duel aj slovenský reprezentant Miroslav Stoch. Stretnutie však bolo opakovane prerušované, pričom fanúšikovia PAOK hádzali na plochu tisícky svetlíc.

PAOK bude hrať vo finále Gréckeho pohára 26. apríla proti Panathinaikosu Atény.