Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Futbal

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble prehral nad MŠK Žilina 1:2 v 16. kole

Na archívnej snímke hráči MŠK Žilina. Foto: TASR Daniel Stehlík

Žilina si upevnila druhé miesto v tabuľke a natiahla ligovú sériu bez prehry na osem zápasov.

Zlaté Moravce 2. decembra (TASR) - Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble sa ani na šestnásty pokus nedočkali prvého víťazstva v tomto ročníku Niké ligy. V sobotu podľahli doma MŠK Žilina 1:2 a naďalej figurujú na dne tabuľky so ziskom troch bodov.

Víťazstvo MŠK zariadili gólmi v prvom polčase Antoin Essomba a Dávid Ďuriš. Domáci dokázali po hodine hry z jedenástky znížiť, ale v snahe o vyrovnanie ich pribrzdilo vylúčenie Matúša Čonku. Žilina si upevnila druhé miesto v tabuľke a natiahla ligovú sériu bez prehry na osem zápasov. Na vedúci Slovan Bratislava stráca tri body, no úradujúceho majstra ešte čaká nedeľňajší duel s Ružomberkom.


Niké liga - 16. kolo:


FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - MŠK Žilina 1:2 (0:2)

Góly: 64. Švec (z 11 m) - 20. Essomba, 31. Ďuriš. Rozhodovali: Glova - Straka, Čajka, ŽK: Nagy, Suľa, Balaj, Majdan, Duga - Minárik, Myslovič, ČK: 77. Čonka (ViOn)

Zlaté Moravce: Knobloch - Majdan, Suľa, Nagy, Čonka - Gono (68. Mijič), Duga - Mondek, Hodúr (84. Brenkus), Sluka (46. Švec) - Čerepkai (46. Balaj)

Žilina: Belko - Minárik, Hubočan, Nemčík - Rusnák (59. Javorček), Gidi (87. Myslovič), Sauer (71. Kopas), Bari - Iľko (59. Addo), Essomba (46. Bille), Ďuriš


hlasy po zápase /mškžilina.sk/:



Michal Hipp, tréner ViOn: "Začnem netradične. V prvom rade by som chcel pogratulovať vedeniu Žiliny k obrovskému úspechu, teda k tomu, že sa dostali do jarnej časti mládežníckej Ligy majstrov. Je to u nás nedocenené a svedčí to o výbornej práci klubu. Ohľadom zápasu, terén značne ovplyvnil jeho priebeh. Pred zápasom som si myslel, že bude viac nahrávať nám, ale nebolo to tak. Po Dunajskej Strede som hovoril, že prehra je krutá, teraz tvrdím, že najmä prvopolčasový stav bol pre nás veľmi milosrdný. Môjmu tímu slúži ku cti, že to nezabalil a podarilo sa mu aspoň znížiť, no prišla červená karta. Hnevá ma, že to vylúčenie prišlo po situácii, na ktorú sme sa pripravovali."

Jaroslav Hynek, tréner Žilina: "Vedeli sme, že terén bude v zlom stave, a hoci sú i horšie trávniky, tak dnes to bolo naozaj na zváženie, či sa malo hrať alebo nie. Chalani ale k tomu pristúpili výborne. Mnoho ľudí hovorí, že sme kombinačné mužstvo zamerané na ofenzívny futbal a nevieme hrať v takýchto podmienkach. Ukazujeme však, že to vieme zvládať, bojovať a ukázať aj našu hru. Samozrejme, nebolo to úplne bez chýb, ale na takom teréne je veľmi náročné neurobiť chybu alebo vycítiť správny okamih. Vedeli sme, že budeme musieť viac a skôr striedať rýchlostné typy, ktoré to na takomto trávniku stojí mnoho síl. Nebyť pokutového kopu, tak by sme to pravdepodobne zvládli bez väčších problémov. Hoci podľa záznamu asi nemal byť, no VAR sme k dispozícii nemali. Celkovo to ale bolo náročné ako pre hráčov či trénerov, tak aj pre rozhodcov. Sme radi, že sa potvrdili slová Jána Minárika v príhovore pred zápasom o tom, že potrebujeme ukázať charakter, ak sa chceme udržať na špici tabuľky. Chalani to zvládli naozaj perfektne. Berieme si zo stretnutia dobrú energiu, ktorú budeme chcieť pretaviť aj do domáceho piatkového duelu s Trnavou."