Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Barcelona môže nakupovať, FIFA jej dočasne zrušila transferový zákaz

Prezident FIFA Sepp Blatter Foto: TASR/AP

Barcelone udelili začiatkom apríla trest za porušenie transferových pravidiel, ktoré sa týkali medzinárodných prestupov a registrácie hráčov do 18 rokov.

Barcelona 23. apríla (TASR) - Španielsky futbalový klub FC Barcelona môže opäť nakupovať hráčov. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) v stredu oznámila, že mu dočasne zrušila zákaz angažovať nové posily v najbližších dvoch prestupových obdobiach.

Barcelone udelili začiatkom apríla trest za porušenie transferových pravidiel, ktoré sa týkali medzinárodných prestupov a registrácie hráčov do 18 rokov. Okrem toho dostal klub pokutu 450.000 švajčiarskych frankov a ultimátum, aby v priebehu 90 dní "urovnal situáciu s hráčmi, ktorých sa to týka". Vedenie katalánskeho klubu sa však proti verdiktu odvolalo. Šéf odvolacej komisie FIFA Larry Mussenden oznámil, že trest dočasne pozastavili, pretože "je nepravdepodobné, že sa vo veci rozhodne do začiatku prestupového obdobia 1. júla".

Rozhodnutie FIFA sa v Katalánsku stretlo s pozitívnou odozvou. "Skvelé správy pre Barcelonu. Ak niektorý zo špičkových klubov potrebuje posily, je to aktuálne Barca," hlásalo rádio RAC-1. Viaceré médiá informovali, že práve načasovanie transferového zákazu bolo pre Barcelonu nešťastné, pretože klub plánuje v lete uskutočniť najviac zmien v tíme za posledných desať rokov. Camp Nou by malo opustiť viacero hráčov, šesť až sedem by ich malo prísť. S Barcou sa s určitosťou po sezóne rozlúčia dlhoročný kapitán Carlos Puyol a gólman Victor Valdes, vedenie údajne chce predať aj stredopoliarov Cesca Fabregasa a Alexa Songa.

Webový portál celoštátneho denníka Mundo Deportivo uviedol, že prvými posilami klubu budú brankár Marc-Andre Ter Stegen z Borussie Mönchengladbach a talentovaný stredopoliar Alen Halilovič z Hadjuku Split. Podľa Sportu Barcelona plánuje kúpiť dvoch obrancov, stredopoliara a útočníka.

Kataláncom hrozí, že po prvý raz od roku 2008 ukončia sezónu bez trofeje. V Lige majstrov skončili vo štvrťfinále na štíte Atletica Madrid, vo finále Kráľovského pohára prehrali s Realom Madrid (1:2) a v tabuľke Primera Division sú aktuálne druhí.