Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Futbalový klub Senica zdolal Spartak Trnavu 2:1

Na snímke radosť hráčov Senice po strelení víťazného gólu počas zápasu 2. kola Fortuna ligy medzi FK Senica a FC Spartak Trnava v Senici v nedeľu 1. augusta 2021. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

V úvode zápasu mali loptu viac v moci Trnavčania, domáci sa sústredili na brejkové situácie.

Senica 1. augusta (TASR) - Futbalisti FK Senica zdolali v nedeľnom domácom stretnutí 2. kola Fortuna ligy FC Spartak Trnava 2:1.



FK Senica - FC Spartak Trnava 2:1 (0:0)

Góly:
88. Sukisa (z 11 m), 90. Šumbera - 83. Ristovski. ŽK: Šimčák, Ravas - Trajkovski.
Rozhodovali: Glova – Weiss, Kmec, 923 divákov.

Zostavy:

Senica: Svoboda, Pavlík, Gáč, Šimčák – Goslin (86. J. Buchel), Egert (81. Mašulovič) – Duda (55. Halabrín), Twardek (46. Hezoučký, 86. Niarchos), Šumbera – Sukisa

Spartak: Takáč – Čurma (46. Saymon), Kóša, Twardzik, Trajkovski – Iván (69. Savvidis), Procházka – Grič (46. Bukata), Vlasko, Yao (46. Bamidele Isa) – Boateng (46. Ristovski)




V úvode zápasu mali loptu viac v moci Trnavčania, domáci sa sústredili na brejkové situácie. Hra však nemala vysoké tempo a pred bránkami bolo málo vzruchu. Prvú strelu do priestoru bránky vyslal domáci útočník Sukisa vo 4. minúte, ale s jeho pokusom si Takáč poradil. Najvážnejšiu šancu mal Sukisa v 16. minúte, keď po chybe v rozohrávke Trnavy potiahol loptu a dostal sa až pred 16-ku, no loptu po jeho prízemnej strele vyrazil nohami brankár Takáč. Trnavčania mali prvé zakončenie v 18. minúte, lopta po Vlaskovej strele išla vedľa. Hra sa postupne vyrovnala. Tesne pred odchodom do kabín sa dostal k strele Goslin, ale lopta letela tesne vedľa a tak sa polčas skončil bez gólov.

Trnavčania na začiatku druhého polčasu prestriedali až štyroch hráčov, domáci urobili jednu zmenu. Tieto zmeny hosťom prospeli, neustále sa hralo na strane Senice. V 51. minúte Riskovski hlavou po centri Vlaska namieril nad. O minútu zakončil Prochádza tesne vedľa. V 55. minúte sa opäť dostal do šance Ristovski, tentoraz po centri Procházku nastrelil hlavou brvno. V 62. minúte závar pre bránkou domácich našťastie vyriešil brankár Ravas. O minútu vystrelil nepríjemne z diaľky Bukata, lopta letela tesne vedľa. Záverečná desaťminútovka priniesla drámu. Najprv sa dostali do vedenia hostia. V 83. minúte po priamom kope sa dostal k odrazenej lopte Ristovski poslal ju do siete. V 87. minúte po faule v pokutovom území Twardzika na Šumberu z nariadenej penalty vyrovnal Sukisa. Seničanom narástli krídla, v 90. minúte brankár Ravas rýchlo rozohral akciu na Niarchosa, ktorý výborne zakryl loptu, poslal ju do 16-ky nabiehajúcemu Šumberovi a ten prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.

Hlasy trénerov:

Pavel Šustr, tréner Senice: "Aj po inkasovanom góle som veril, že zápas môžeme vyhrať. Preto som hneď na ihrisko poslal dvoch ofenzívych hráčov. Som veľmi rád, že sa nám podarilo zápas zvládnuť, ale musíme tvrdo pracovať ďalej."

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Z tohto zápasu sme chceli všetky tri body, preto sme cez polčasovú prestávku prestriedali až štyroch hráčov. Som veľmi sklamaný, celý čas sme dobýjali bránku súpera. Keď sme dali vedúci gól, veril som, že už vyhráme."