Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

FL: Nový ročník odštartuje televíznym súbojom Trenčína s ViOnom

Hráči AS Trenčín na prvom tréningu počas štartu letnej prípravy na novú sezónu futbalovej Fortuna ligy, 16. júna 2021 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Duel 1. kola Fortuna ligy prinesie naživo od 20.00 h streamovacia služba VOYO a česko-slovenský športový kanál Nova Sport.

Bratislava 17. júna (TASR) - Nový ročník najvyššej slovenskej futbalovej súťaže odštartuje v piatok 23. júla televíznym súbojom AS Trenčín – FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble. Duel 1. kola Fortuna ligy prinesie naživo od 20.00 h streamovacia služba VOYO a česko-slovenský športový kanál Nova Sport.

"Novým domovom najlepšieho slovenského futbalu sa od 23. júla 2021 stane skupina Markíza so svojou streamovacou službou VOYO. Všetkých minimálne 192 zápasov v sezóne nájdu fanúšikovia práve na tejto platforme. Piatkový zápas navyše vždy prinesie aj česko-slovenský športový kanál Nova Sport a nedeľné prenosy bude vysielať aj televízia Dajto," informoval oficiálny web súťaže.

"Sme veľmi radi, že od júla budeme môcť fanúšikom ponúknuť prostredníctvom streamovacej služby VOYO a TV kanálov Dajto a Nova Sport všetko podstatné z Fortuna ligy. Futbal a celkovo šport má prinášať pozitívne emócie a o tie sa v spolupráci s klubmi a Úniou ligových klubov budeme od prvého kola aj snažiť," povedal šéfredaktor športu TV Markíza Martin Lisý. "Stanica Nova Sport je dostupná v Česku i na Slovensku, a preto som rád, že divákom môžeme ponúknuť aj slovenský špičkový šport. Verím, že fanúšikovia si radi zaspomínajú na federálne časy a na tímy ako Slovan, Žilina, alebo Trnava. Slovenský futbal stále napreduje a už sa veľmi tešíme na zaujímavé zápasy," dodal Dušan Mendel, vedúci športového programu skupiny Nova.

"V lete budú vysielacie časy televíznych zápasov vždy o 20.00 h, počas jesene a v zime vždy o 17.00 h. Na VOYO budú k dispozícii všetky zápasy, aj tie, ktoré budú vysielať televízne stanice, a to dokonca v totožnej kvalite," ozrejmuje výkonný riaditeľ ÚLK Marketing Michal Mertinyák. "Televízne zápasy sú snímané na 9 kamier, ďalšie minimálne na 3, v rovnakej kvalite si ich budú môcť fanúšikovia vychutnať na televíznych obrazovkách aj na VOYO. Všetky zápasy zároveň budú vo Full HD kvalite a o atmosféru sa postarajú aj profesionálni komentátori a futbaloví experti," uzavrel.

Všetky televízne priame prenosy budú snímané minimálne na 9 kamier a budú obohatené o sprievodné štúdiá s atraktívnymi hosťami, rozhovormi s hráčmi a analýzami, ktoré budú vznikať v spolupráci Únie ligových klubov a športovej redakcie TV Markíza.

Program 1. – 3. kola Fortuna ligy



1. kolo Fortuna ligy (sobota 24. 7. 2021 o 18.00 h)

piatok 23. 7. o 20.00 h: AS Trenčín – FC ViOn Z. Moravce / Nova Sport

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – ŠK Slovan Bratislava*
MFK Ružomberok – FK Senica
MŠK Žilina – ŠKF Sereď*

nedeľa 25. 7. o 18.00 h: MFK Zemplín Michalovce – FC DAC 1904 D. Streda

nedeľa 25. 7. o 20.00 h: FC Spartak Trnava – FK Pohronie / TV Dajto

2. kolo Fortuna ligy (sobota 31. 7. 2021 o 18:00 h)

piatok 30. 7. o 20.00 h: ŠKF Sereď – MFK Ružomberok / Nova Sport

FK Senica – FC Spartak Trnava*
FK Pohronie – MFK Zemplín Michalovce
FC ViOn Z. Moravce – MŠK Žilina*

nedeľa 1. 8. o 18.00 h: FC DAC 1904 D. Streda – MFK Tatran L. Mikuláš
nedeľa 1. 8. o 20.00 h: ŠK Slovan Bratislava – AS Trenčín / TV Dajto*

3. kolo Fortuna ligy (sobota 7. 8. 2021 o 18:00 h)

piatok 6. 8. o 20.00 h: FC ViOn Z. Moravce – FK Senica / Nova Sport

MFK Ružomberok – ŠK Slovan Bratislava*
FC Spartak Trnava – MFK Tatran L. Mikuláš*
MŠK Žilina – FK Pohronie*
MFK Zemplín Michalovce – AS Trenčín

nedeľa 8. 8. o 20.00 h: ŠKF Sereď – FC DAC 1904 D. Streda / TV Dajto

*termíny zápasov označených hviezdičkou sa môžu meniť vzhľadom na účinkovanie tímov v pohárovej Európe (Liga majstrov, Európska Konferenčná liga)