Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

FL: ViOn Zlaté Moravce zdolal Tatran Prešov 3:0 a udržal sa v elite

Na snímke zľava Martin Baran (Prešov) a Timotej Múdry (Zlaté Morevce) počas prvého zápasu odvety baráže o Fortuna Ligu FC ViOn Zlaté Moravce – Tatran Prešov 26. mája 2023 v Zlatých Moravciach. Foto: TASR - Ján Krošlák

Prešovčania na pôde súpera nezúročili domáce víťazstvo 1:0 a naďalej zostanú v druhej najvyššej súťaži.

Zlaté Moravce 26. mája (TASR) - Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble budú sa udržali v najvyššej slovenskej súťaži. V odvetnom zápase baráže o Fortuna ligu zdolali na domácom ihrisku FC Tatran Prešov 3:0. Prešovčania na pôde súpera nezúročili domáce víťazstvo 1:0 a naďalej zostanú v druhej najvyššej súťaži.

Obe mužstvá mali v prvom polčase niekoľko sľubných príležitostí skórovať, pričom viac z hry mali domáci. V 25. minúte si Mondek zasekol loptu v šestnástke, zbavil sa Šimka a obstrelil brankára Kučinského - 1:0. V 39. minúte Čonka fauloval v pokutovom území Matosa, no následnú Dolného penaltu zmaril domáci brankár Lukáč.

Druhé dejstvo bolo dlho o vyčkávaní na chybu súpera a obojstranne pozorných defenzívach. Dôležitý a napokon aj rozhodujúci, gól dosiahli domáci v 69. minúte po Pinteho prihrávke Ikugarovi, ktorý upravil na 2:0. Prešovčania sa v závere snažili vystupňovať tlak, dostali sa na dostrel Lukáčovej bránky, no neskórovali. Naopak, v nadstavenom čase sa do otvorenej obrany hostí dostal Mondek, ktorý pohodlne spečatil víťazstvo Zlatých Moraviec.



druhý zápas baráže o Fortuna ligu:

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FC Tatran Prešov 3:0 (1:0)

Góly:
25. Mondek, 69. Ikugar, 90.+1 Mondek. Rozhodovali: Kružliak – Hancko, Pozor, ŽK: Suvalija, Lukáč, Múdry - Horváth, Petko, Šimko, ČK: 90.+6 Šimko (Preš.) po 2. ŽK

Zlaté Moravce: Lukáč – Suľa, Šuvalija (72. Duga), Toml, Čonka – Múdry, Sloboda – Almeida, Brenkus (62. Pinte), Mondek (90.+3 Ďubek) – Ikugar

Prešov: Kučinskij – Šimko, Petko (79. Jendrek), Baran, Horváth, Sokol – Keresteš, Matos, Milunovič (90.+3 Olejár) – Dolný, Karaš (71. Andrič)

/prvý zápas: 0:1, Zlaté Moravce sa udržali vo fortuna lige/


hlas po stretnutí:
Ivan Galád, tréner Zlatých Moraviec: "Mám rád druhé barážové stretnutia. Musím sa poďakovať svojmu realizačnému tímu, chlapcom a všetkým ľuďom vo ViOne. Môžem ísť teraz na ryby, ako to robím vždy. Mondekovi som pred zápasom povedal, že dá dva góly, ako sa mi to prisnilo. O mojej budúcnosti sa nebavme teraz. Táto záchranárska misia bola skutočne najťažšia zo všetkých, ktoré som doteraz absolvoval."