Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Futbal

Akcie Juventusu stúpli po oznámení o znížení hráčskych platov

Futbalista Cristiano Ronaldo z Juventusu Turín sa teší z gólu z penalty počas zápasu 22. kola talianskej Serie A proti Fiorentine 2. februára 2020 v Turíne. FOTO TASR/APJuventus' Cristiano Ronaldo celebrates after scoring on a penalty during a Serie A soccer match between Juventus and Fiorentina, in Turin, Italy, Sunday, Feb. 2, 2020. Foto: TASR/AP

Okrem Juventusu sa na milánskej burze obchoduje aj s akciami rímskych klubov Lazia a AS, ich hodnota od začiatku koronavírusovej krízy klesla.

Miláno 30. marca (TASR) - Akcie talianskeho futbalového šampióna Juventusu Turín na milánskej burze stúpli po tom, ako hráči súhlasili so znížením platov v čase pandémie koronavírusu. Klub by podľa medializovaných správ mohol ušetriť okolo 90 miliónov eur, akcie "starej dámy" vzápätí stúpli takmer o osem percent. Informovala o tom agentúra SID.

Okrem Juventusu sa na milánskej burze obchoduje aj s akciami rímskych klubov Lazia a AS, ich hodnota od začiatku koronavírusovej krízy klesla.

Pre pandémiu prerušili 9. marca v Taliansku všetky súťaže, čo malo negatívny dopad na financie kubov. Tie rokujú aj so zástupcami hráčskych odborov o celoplošnom znížení platov. Obnovenie sezóny je zatiaľ v nedohľadne, keď ministerstvo športu predĺžilo zákaz podujatí až do konca apríla. V krajine evidovali v pondelok napoludnie takmer 100-tisíc prípadov ochorenia COVID-19 a viac ako desaťtisíc mŕtvych.