Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Alba zostane v FC Barcelona minimálne do roku 2020

Futbalista Manchesteru City Jesus Navas (vľavo) a hráč Barcelony Jordi Alba v prvom zápase osemfinále Ligy majstrov Manchester City - FC Barcelona v Manchesteri 18. februára 2014. Foto: TASR/AP

Alba je odchovancom barcelonskej mládežníckej akadémie. Do prvého mužstva sa však na prvý pokus nedostal, v rokoch 2007 až 2012 pôsobil vo Valencii.

Barcelona 2. júna (TASR) - Španielsky futbalový reprezentant Jordi Alba a vedenie FC Barcelona sa dohodli na pokračovaní spolupráce. Katalánci si podľa novej zmluvy poistili služby 26-ročného obrancu minimálne do roku 2020.

Alba sa v uplynulých sezónach vypracoval medzi opory zadných radov klubu, s ktorým v aktuálnom ročníku útočí na zisk prestížneho 'treble'. Barcelona vyhrala domácu Primera Division i španielsky Kráľovský pohár, v sobotu v Berlíne nastúpi proti turínskemu Juventusu na finále Ligy majstrov UEFA 2014/15.

"Barcelona predĺžila kontrakt s Jordim Albom do 30. júna 2020. Klauzula o vykúpení spod zmluvy bude stanovená na hranicu 150 miliónov eur. Hráč podpíše kontrakt v najbližších dňoch," uvádza sa v klubovom vyhlásení, ktoré zverejnila agentúra Reuters.

Alba je odchovancom barcelonskej mládežníckej akadémie. Do prvého mužstva sa však na prvý pokus nedostal, v rokoch 2007 až 2012 pôsobil vo Valencii. Barca ho získala späť do tímu pred dvoma rokmi.