Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Arthur prestúpil za 72 miliónov eur z FC Barcelona do Juventusu

Na archívnej snímke brazílsky stredopoliar Arthury Melo. Foto: TASR/AP

Arthur odštartoval profesionálnu kariéru v Gremiu, do Barcelony prišiel v júli 2018, keď podpísal s klubom šesťročnú zmluvu.

Madrid 29. júna (TASR) – Brazílsky futbalista Arthur Melo posilní od sezóny 2020/2021 káder Juventusu Turín. Úradujúci taliansky majster sa v pondelok dohodol s vedením FC Barcelona na prestupe 23-ročného stredopoliara, za ktorého zaplatil Kataláncom 72 miliónov eur. Ďalších desať miliónov môže získať španielsky šampión na prípadných bonusoch, informovala agentúra AFP.

Arthur odštartoval profesionálnu kariéru v Gremiu, do Barcelony prišiel v júli 2018, keď podpísal s klubom šesťročnú zmluvu. Skóroval hneď pri svojom debute za blaugranas, keď sa strelecky presadil v prípravnom zápase s Tottenhamom. Počas dvoch rokov nastúpil za Barcelonu v 48 ligových zápasoch, v ktorých strelil tri góly. Na konte má aj 20 štartov v reprezentačnom A-tíme.

Opačným smerom putoval v separátnom prestupe Miralem Pjanič. Podľa webu FCB je transferová čiastka za bosnianskeho reprezentanta 60 miliónov eur, plus ďalších päť môže zaplatiť na prípadných bonusoch. Pjanič podpíše s Barcelonou štvorročnú zmluvu do konca sezóny 2023/2024, kontrakt zahŕňa aj výkupnú klauzulu vo výške 400 miliónov eur. Tidsaťročný stredopoliar odohral za Juventus 116 ligových zápasov a strelil 15 gólov, v minulosti si obliekal aj dresy FC Metz, Olympique Lyon a AS Rím.

Podľa AFP by mal opačným smerom putovať v separátnom prestupe bosniansky stredopoliar Miralem Pjanič. Arthur aj Pjanič zostanú vo svojich súčasných mužstvách až do konca ročníka 2019/2020, ktorý zahŕňa aj augustovú vyraďovaciu časť Ligy majstrov.