Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Ázijská konfederácia aj naďalej podporuje Blattera

Prezident FIFA Joseph Blatter počúva na tlačovej konferencii počas zasadnutia exekutívy FIFA vo švajčiarskom Zürichu 20. marca 2015. Foto: TASR/AP

Udalosti sa odohrali len dva dni pred voľbami prezidenta, v ktorých sa Blatter usiluje už o piate funkčné obdobie v rade.

Kuala Lumpur 28. mája (TASR) - Ázijská futbalová konfederácia (AFC) aj naďalej podporuje vo voľbách na prezidenta FIFA Seppa Blattera. Jej vedenie zároveň vyhlásilo, že je proti preloženiu termínu volieb. Európska futbalová únia (UEFA) totiž zareagovala na korupčný škandál dva dni pred 65. kongresom federácie v Zürichu žiadosťou o ich odloženie.



"Ázijská futbalová konfederácie vyjadruje smútok a sklamanie nad stredajšími udalosťami v Zürichu, no nesúhlasí s oddialením piatkových volieb," uviedla vo svojom vyhlásení, ktoré citovala agentúra AP. "AFC je proti akejkoľvek forme korupcie. Opakujeme však svoje rozhodnutie, ktoré bolo prijaté na kongrese AFC v Sao Paulo v roku 2014 a schválené na ďalších kongresoch v Melbourne a Maname v 2015, že podporujeme prezidenta FIFA Seppa Blattera."

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) suspendovala v stredu 11 funkcionárov, vrátane dvoch viceprezidentov v súvislosti s korupčným škandálom. Týka sa to viceprezidentov Jeffreyho Webba z Kajmanských ostrovov a Uruguajčana Eugenia Figuereda, ktorí sú vo väzbe. Ďalšími suspendovanými funkcionármi sú bývalí členovia exekutívy FIFA Jack Warner, Nicolas Leoz a Chuck Blazer, šéf kostarického futbalu Eduardo Li, prezident Venezuelskej futbalovej asociácie Rafael Esquivel, bývalý prvý muž brazílskeho futbalu Jose Maria Marin, Costas Takkas, Julio Rocha a Warnerov syn Daryll.