Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

BATE sa naladilo víťazne na Slovan, Zürich uhral remízu

Radosť hráčov BATE Borisov, archívna snímka Foto: TASR/AP Photo

Najbližším súperom švajčiarskeho klubu už bude Spartak Trnava, ktorý ich vo štvrtok o 20.15 privíta v boji o skupinovú fázu v Zlatých Moravciach.

Borisov 16. augusta (TASR) - Futbalisti bieloruského klubu BATE Borisov sa naladili víťazne na úvodný súboj play off Ligy majstrov, ktorý odohrajú v stredu o 20.45 h na Pasienkoch so slovenským šampiónom ŠK Slovan Bratislava. V najvyššej domácej súťaži triumfovali v sobotu nad FC Dnepr Mogilev presvedčivo 3:0 a na čele tabuľky zvýšili náskok na druhý Dinamo Minsk na rozdiel štyroch bodov.

"Belasí" chceli odohrať úvodný duel o postup do skupinovej fázy prestížnej súťaže pred vypredanými tribúnami. Disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie (UEFA) ich však na svojom štvrtkovom zasadnutí potrestala uzavretím troch sektorov C7, C8 a C9 za rasistické prejavy ich fanúšikov počas domáceho duelu 3. predkola LM proti Šerifu Tiraspoľ. Odveta v Bielorusku je na programe o sedem dní neskôr po odohratí prvého duelu.


Remíza s Luzernom

Futbalisti švajčiarskeho klubu FC Zürich remizovali v generálke pred úvodným súbojom play off Európskej ligy UEFA 2014/2015 v predohrávke 6. kola najvyššej domácej súťaže na pôde FC Luzern 1:1. Hoci zápas dohrali bez vylúčeného Yassinea Chikhaouiho, ziskom bodu sa priebežne dostali na prvú priečku Super League. Ich najbližším súperom už bude Spartak Trnava, ktorý ich vo štvrtok o 20.15 privíta v boji o skupinovú fázu v Zlatých Moravciach.

Aj sobotňajší súper Zürichu, ktorým bol FC Luzern, sa predstavil v rovnakej európskej súťaži. Stopku mu však vystavil v 2. predkole škótsky St.Johnstone, ktorý následne vyradil v ďalšej fáze práve trnavský Spartak.

Výsledky
BATE Borisov - Dnepr Mogilev 3:0 (1:0)
Góly:
25. Poljakov, 74. Jakovlev, 87. Gordejčuk

FC Luzern - FC Zürich 1:1 (1:1)
Góly:
11. Schneuwly - 39. Kecojevič
.