Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Bellingham sa stal najlepším hráčom Bundesligy

Anglický stredopoliar Borussie Dortmund Jude Bellingham 27. mája 2023. Foto: TASR/AP

Jeho pôsobenie na západe Nemecka sa však môže skončiť, pretože záujem prejavilo niekoľko veľkoklubov, pričom najväčší interes preukázal Real Madrid.

Berlín 29. mája (TASR) - Devätnásťročný futbalista Jude Bellingham sa stal najlepším hráčom sezóny v nemeckej Bundeslige. Anglický stredopoliar Borussie Dortmund strelil v ročníku 2022/23 osem gólov a pridal štyri gólové prihrávky.

Vedenie súťaže uznalo výkony Bellinghama, ktorý patril medzi opory Dortmundu v boji o titul. Borussia však v záverečnom kole pustila z rúk majstrovský titul a po remíze s Mainzom (2:2) sa z 11. trofeje za sebou radoval Bayern Mníchov. "Jude má síce stále iba 19 rokov, ale má vodcovské schopnosti, ktoré presahujú jeho vek," citovala agentúra DPA vyhlásenie Bundesligy.

Bellingham prestúpil do Dortmundu v roku 2019 z anglického Biriminghamu. Jeho pôsobenie na západe Nemecka sa však môže skončiť, pretože záujem prejavilo niekoľko veľkoklubov, pričom najväčší interes preukázal Real Madrid. V marci tohto roka dosiahla trhová hodnota Bellinghama podľa portálu transfermarket.com až 120 miliónov eur. Hodnotnejšími hráčmi na svete sú už iba Francúz Kylian Mbappe z Paríža Saint-Germain (180 miliónov) a Nór Erling Haaland z Manchestru City (170 miliónov).