Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Futbal

Benaventeho z Charleroi zranila pri oslave gólu plechovka dymovnice

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Dvadsaťtriročný ofenzívny stredopoliar sa na chvíľu s bolestivou grimasou v tvári zrútil k zemi, ale následne pokračoval ďalej v hre.

Antverpy 6. novembra (TASR) - Peruánsky futbalista Cristian Benavente z belgického Charleroi si bude na dva góly, ktoré strelil v nedeľu na ihrisku Royalu Antverpy, dobre pamätať. Pri oslave jeho druhého presného zásahu v 28. minúte ho totiž zasiahla do ramena plechovka od použitej dymovnice, ktorú hodil z hľadiska jeden z domácich fanúšikov.

Dvadsaťtriročný ofenzívny stredopoliar sa na chvíľu s bolestivou grimasou v tvári zrútil k zemi, ale následne pokračoval ďalej v hre. Tréner Antverp László Bölöni nemal pre trpiaceho hráča veľa pochopenia. "Mohol si vybrať iné miesto na oslavu gólu," komentoval incident domáci kouč. "Nikoho som nechcel provokovať. Iba som inštinktívne bežal ďalej a pokračoval v oslave," bránil sa Benavente.

Za svojho hráča sa postavil klubový manažer Charleroi Pierre-Yves Hendrickx. Podľa neho by mali Antverpy za incident prísne potrestať. "Vedenie ligy musí rázne zakročiť, veď nášho hráča zranila plechovka. Dúfam, že sa to objaví v zápise od rozhodcu. Myslím si však, že by všetko mala vyriešiť pokuta, keďže žiadny ďalší problém už počas zápasu nenastal," citovala Hendrickxa agentúra AP. Futbalisti Charleroi aj vďaka dvom gólom Benaventeho zvíťazili v nedeľňajšom dueli 14. kola belgickej ligy na trávniku Royalu Antverpy 3:1.