Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Futbal

Blatter sa neobáva zatykača. Korupciu považuje za problém jednotlivcov

Opätovne zvolený prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Joseph Blatter Foto: TASR/AP

V stredu zatkli siedmich funkcionárov FIFA.

Zürich 30. mája (TASR) - Opätovne zvolený prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Joseph Blatter tvrdí, že sa neobáva zatknutia svojej osoby v súvislosti s korupčným škandálom, ktorý v uplynulých dňoch otriasol inštitúciou. Informovala agentúra dpa.



Stredajšie zatknutie siedmich funkcionárov označil za individuálny problém. "Nedovolím, aby niekoľkí zničili tvrdú prácu väčšiny," povedal Švajčiar, ktorý v korupčnej kauze necíti osobnú zodpovednosť. "Vyšetrovatelia majú právo vykonávať svoju prácu, pokiaľ sa to deje korektným spôsobom. Neobávam sa však toho, že by mohli prísť na niečo nekalé v súvislosti s mojou osobou," vyhlásil Blatter na sobotňajšej tlačovej konferencii, ktorou sa vo švajčiarskom Zürichu skončil 65. Kongres FIFA. Na ňom ho delegáti 209 členských krajín potvrdili v kresle prezidenta, v ktorom sedí nepretržite od roku 1998.

Ďalší výročný kongres FIFA sa uskutoční v máji 2016 v Mexicu City, v roku 2017 bude hostiteľom delegátov členských krajín FIFA Kuala Lumpur.

Stopka pre Indonéziu

Medzinárodná futbalová federácia pozastavila Indonézii účasť vo všetkých futbalových súťažiach riadených FIFA, okrem prebiehajúcích Juhoázijských hier v Singapure. Tento trest prišiel ako reakcia na to, že Indonézska futbalová federácia PSSI nevylúčila z národnej súťaže dva kluby podozrivé z pochybného konania. Stalo sa tak na podnet vlády a pravidlá FIFA nedovoľujú vládne zásahy do integrity futbalu.