Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Bolt odmietol zaujímavú futbalovú ponuku. Ktorý klub mal oňho záujem?

Bývalý jamajský šprintér Usain Bolt sa usmieva počas tréningovej skúšky v austrálskom futbalovom klube Central Coast Mariners. Foto: TASR/AP

Osemnásobný olympijský víťaz v šprinte na 100 a 200 m je od augusta na skúške v austrálskom ligovom klube Central Coast Mariners, kde bojuje o profesionálny kontrakt.

Sydney 18. októbra (TASR) - Jamajčan Usain Bolt odmietol ponuku na dvojročný kontrakt s maltským futbalovým majstrom FC Valetta. Osemnásobný olympijský víťaz v šprinte na 100 a 200 m je od augusta na skúške v austrálskom ligovom klube Central Coast Mariners, kde bojuje o profesionálny kontrakt.

"Je o neho ako o futbalistu veľký záujem, dostali sme už niekoľko ponúk. Usain nevyužije možnosť hrať na Malte," citoval portál ESPN Boltovho manažéra Rickyho Simmsa.

"Želáme mu všetko najlepšie v jeho futbalovej kariére. Ponuku od FC Valetta má však stále na stole," uviedol výkonný riaditeľ maltského klubu Ghasston Slimen.

Austrálska A-League sa začne už počas najbližšieho víkendu. Mariners sa v nedeľu predstavia na ihrisku Brisbane Roar. Bolt zatiaľ nepodpísal s klubom zmluvu a nemôže tak nastúpiť na ligový zápas.