Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Nováčik Bundesligy strelil rekordný gól cez celé ihrisko a je prvý

Hráč SC Paderbornu Moritz Stoppelkamp sa teší z lišiackeho gólu Foto: TASR/AP

Strele namerali dĺžku 83 metrov! To je nový rekord súťaže. Starý držal Georgios Tzavellas, ktorý 12.3.2011 ako hráč Eintrachtu Frankfurt prekvapil v bráne Schalke 04 M. Neuera 73-metrovou strelou.

Bratislava 21. septembra (Teraz.sk) – V Bundeslige sa nám tento rok teda dejú veci! Absolútny nováčik súťaže SC Paderborn 07 si aktuálne tróni na vrchole tabuľky a ešte k tomu v závere zápasu s Hannoverom 96 predviedol v sobotu krásny gól strelou cez takmer celé ihrisko.



Husársky kúsok má na konte záložník Moritz Stoppelkamp. Ten si po odvrátení lopty spred bránky jeho SC všimol, že súper je už v snahe vyrovnať zúfalý, a do útoku sa na konci stretnutia zapája aj brankár Ron-Robert Zieler. Stoppelkamp neváhal a loptu veľkým oblúkom odkopol cez celé ihrisko smerom na prázdnu bránku Hannoveru. Tá sa dokotúľala až do siete, obranca hostí ju už nedobehol. Chvíľu totiž neveril vlastným očiam, že by sa to mohlo stať. Z pôvodných 1:0 tak bolo konečných 2:0 pre Parderborn.


Paderborn je mesto v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. Súčasný klub SC Paderborn 07 vznikol zlučovaním viacerých klubov v minulosti. V minulosti býval účastníkom 2. Bundesligy, teraz sa nebojácne pustilo SC do boja s nemeckou futbalovou elitou. V tabuľke má po štyroch kolách osem bodov rovnako, ako 1. FSV Mainz 05, TSG 1899 Hoffenheim či hviezdny FC Bayern Mníchov.