Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

Cenu pre ázijského hráča roka získal Kórejčan Son Heung-min

Son Heung-min. Foto: TASR/AP

Krídelník Tottenhamu Hotspur sa teší z prestížneho ocenenia už druhýkrát po roku 2015.

Bangkok 19. novembra (TASR) - Výročnú cenu pre najlepšieho medzinárodného hráča Ázijskej futbalovej konfederácie (AFC) v stredu získal reprezentant Kórejskej republiky Son Heung-min. Krídelník Tottenhamu Hotspur sa teší z prestížneho ocenenia už druhýkrát po roku 2015.

Son strelil v uplynulom ročníku vo všetkých súťažiach za Spurs 21 gólov a výraznou mierou sa pričinil o úspešnú kvalifikáciu Kórejskej republiky na budúcoročné MS do Ruska. V užšej nominácii mu robili spoločnosť austrálsky stredopoliar Aaron Mooy z Huddersfieldu a japonský ofenzívny univerzál Šindži Kagawa z Borussie Dortmund. Vlani sa z ceny tešil japonský útočník Šindži Okazaki, ktorý v sezóne 2015/16 získal s Leicester City anglický titul.

Ocenenie pre najlepšieho hráča pôsobiaceho v Ázii si prevzal Omar Kharbin zo Sýrie, ktorý pôsobí v saudskoarabskom klube Al Hilal. Trénerom roka sa stal Japonec Takafumi Hori, ktorý priviedol Urawa Red Diamonds k titulu v ázijskej Lige majstrov. Najlepšou futbalistkou sa stala Austrálčanka Samantha Kerrová.