Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Futbal

Chelsea stúpa forma, má štvrtú výhru v sérii bez gólu

Hráč Chelsea Diego Costa oslavuje strelenie druhého gólu proti Southampton v anglickej Premier League, 30.10.2016 Foto: TASR AP

Päťnásobný anglický majster vyhral v najvyššej domácej súťaži štvrtý zápas za sebou a to bez inkasovaného gólu.

Londýn 31. októbra (TASR) - Po septembrovej ligovej prehre v derby s Arsenalom Londýn 0:3 sa v kuchyni futbalistov Chelsea Londýn čosi zmenilo. V nedeľu potvrdili stúpajúcu formu a po triumfe 2:0 nad domácim Southamptonom poskočili v tabuľke Premier League na 4. miesto. Päťnásobný anglický majster totiž vyhral v najvyššej domácej súťaži štvrtý zápas za sebou a to bez inkasovaného gólu.

O góly "The Blues" sa v nedeľu postarali Eden Hazard (6. min.) a Diego Costa (55. min.). Výber talianskeho trénera Antonia Conteho má na konte po desiatich kolách 22 bodov a za vedúcim triom Manchester City, Arsenal a FC Liverpool zaostáva o jediný bod.

"Štyri víťazstvá v lige za sebou, štyri čisté kontá. Takto chceme pokračovať," citovala agentúra DPA obrancu Chelsea Garyho Cahilla. Klub ruského miliardára Romana Abramoviča v nedeľu dobre zareagoval na sobotňajšie triumfy prvých troch tímov, ktoré všetky hrali vonku a všetky sa tešili z výhier po štyroch strelených góloch. Cahill tak čelil aj otázke, ako vidí boj o majstrovský titul. Zareagoval diplomaticky: "Ešte je príliš skoro rozprávať o téme vyhrať ligu. Pre nás je dôležité držať sa blízko čela poradia. Chceme byť medzi mužstvami na špici. Zatiaľ nevidím nikoho, kto by ostatným v tomto boji unikal túto sezónu."

Skóre otvoril už v 6. minúte Hazard, keď sa presadil strelou cez nohy brankára Frasera Fostera. Dielo skazy pre domácich dokonal potom Costa peknou strelou, ktorá mu vyniesla už jeho 40. gól v 66. zápase v drese "modrých". Hazard má na konte v tejto sezóne päť gólov, Costa je s ôsmimi presnými zásahmi priebežne na čele tabuľky strelcov. "Vedeli sme, že toto bude test proti silnému súperovi, ktorý je v dobrej forme. Je to dôležitá výhra, ľuďom to zdvihne sebadôveru a posilní ich snahu pracovať. Vytvorili sme si množstvo šancí. je perfektné, keď útočníci strelia góly a obrancovia neinkasujú. Hráči si to zaslúžili, celý týždeň tvrdo pracovali. Pre trénera je fantastické vidieť takéto výkony od jeho zverencov," citoval portál BBC Conteho.

Southampton zostal v tabuľke deviaty, doma prehral prvýkrát v ročníku. "V prvom polčase sme hrali dobre, mali sme aj dosť šancí. je ale ťažké hrať, keď inkasujete gól už po pár minútach. Oni mohli hrať potom na obranu a rýchle brejky. Je to trochu frustrujúce, lebo sme nenašli riešenie prekonať ich obranu, hoci sa snažíme hrať pekný futbal. Ale ešte sa môžeme zlepšiť," zhodnotil tréner domácich Claude Puel.