Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Druhý Trenčín si napravil renomé, DAC zdolal 3:0

Trenčania sa tešia po góle spoluhráča Jakuba Holúbeka (druhý sprava) v zápase 27. kola futbalovej Corgoň ligy AS Trenčín - FK DAC 1904 Dunajská Streda, 19. apríla 2014 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Dunajská Streda, ktorá bojuje o záchranu, tentoraz na ihrisku súpera nebodovala.

Trenčín 19. apríla (TASR) - Dunajskostredčania v jarných bojoch tvrdo bojujú o záchranu. Trenčania sa pre zmenu snažia o účasť v predkolách európskych pohárov. Úvodné minúty súboja priniesli opatrný futbal z oboch strán a prevažne sa hralo medzi šestnástkami. Vo 4. minúte zaváhal vo vlastnom pokutovom území Ramón, jeho chybu však hostia do gólu nepretavili. O štrnásť minút mal úvodný gól zápasu na kopačke Baéz, po odrazenej lopte ale jeho pokus zrazil na rohový kop brániaci protihráč. V 24. minúte zachránila obrana Dunajskej Stredy na poslednú chvíľu, inak by už Simon zakončoval do prázdnej brány. Zverenci trénera Martina Ševelu sa dlhšie nedokázali presadiť cez prepracovanú obranu DAC. Až po polhodine hry domáci tím rýchlu akciu. Simon z ľavého krídla poslal center pred Penksu. Malec ho hlavou nezasiahol, na zadnej žrdi bol však pripravený Holúbek. Presnou hlavičkou otvoril skóre zápasu. O osem minút Trenčania dokonale uspali obranu súpera. Prihrávku do päťky dočiahol Malec a pridal druhý gól tímu zo Sihote.

Po prestávke sa zápas zmenil na šachovú partiu. V úvodných minútach druhého polčasu Trenčania obliehali bránu Dunajskej Stredy, ale vyloženú šancu si vypracovať nedokázali. Až v 67. minúte si loptu zasekol Simon, jeho pokus obrana zrazila pred Holúbeka. Následná strela však mierila príliš vysoko. Potvrdiť víťazstvo mohol trinásť minút pred koncom Hajradinovič, zoči-voči Penksovi trafil iba nohy vybiehajúceho gólmana. V 84. minúte z priameho kopu ešte trafil Holúbek tyč. Na opačnej strane Gergelov pokus nemal dostatočnú razanciu. Domáci tím sa napokon tretieho gólu dočkal. Navrátilec do zostavy van Kessel z brejkovej situácie strelou k tyči stanovil konečný výsledok na 3:0.

.
AS Trenčín - DAC 1904 Dunajská Streda 3:0 (2:0)
Góly:
30. Holúbek, 38. Malec, 85. van Kessel. Rozhodoval: Kráľovič, 3069 divákov

Zostavy a striedania:
Trenčín: Volešák – Čögley, Ramón, Kleščík, Madu – Baéz – Simon (79. van Kessel), Hajradinovič, (87. Opatovský), Mišák (70. Bero), Holúbek – Malec
Dunajská Streda: Penksa – Turňa, Čaušic, Pet. Majerník, O. Szabo – Krišto (58. Kwin), G. Straka - E. Ujlaky (75. Nguekam), Gergel, Brašeň –Nurković (46. Valenta)

Hlasy po zápase:
Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Do stretnutia sme šli s jasným cieľom, a to vyhrať. Možno sa zo začiatku zdalo, že nám to nejde. Hostia hrali vzadu veľmi dobre. Dnes sme boli trpezliví, snažili sme sa vyvarovať chýb. Postupne sme prevzali iniciatívu, prevzali sme zápas do svojich rúk. Dali sme tri góly. Na zápas sme sa tvrdo pripravovali. Dúfam, že nás tento zápas nakopne k ešte lepšej hre."



Mikuláš Radványi, tréner Dunajskej Stredy: "Do zápasu sme vstúpili aktívne a mali sme aj prvú veľkú šancu v zápase. Z nej sme mali dať gól a zápas by možno vyzeral inak. Následne zápas prevzali do rúk domáci, dali dva góly a o zápase bolo rozhodnuté. Cez prestávku som mojim zverencom prízvukoval, že dvojgólové vedenie vie byť zradné. Po prestávke však Trenčín pridal aj tretí gól. Po zápase som hráčom povedal, aby dali hlavu hore. Do konca sezóny zostáva ešte šesť kôl. Ideme ďalej."