Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Do hlasovania o futbalistu roka sa zapoja aj fanúšikovia

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

FIFA doteraz udeľovala ceny pre najlepších futbalistov s spolupráci s magazínom France Football, ale spoločná anketa s názvom Zlatá lopta FIFA sa už viac neuskutoční.

Berlín 31. októbra (TASR) - Pri výbere najlepších svetových futbalistov a trénerov za rok 2016 budú mať svoje slovo aj fanúšikovia. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) v pondelok oznámila novú procedúru pri vyhlásení tradičnej ankety Futbalista roka.

V novom procese ankety, ktorej výsledky budú známe 9. januára, budú tvoriť hlasy kapitánov a trénerov národných tímov 50 percent. Zvyšnú polovicu hlasov budú mať v rukách fanúšikovia v online hlasovaní a vybraní zástupcovia z viac ako 200 svetových médií.

FIFA tento týždeň oznámi užší zoznam kandidátov v mužskej aj ženskej kategórii a potom bude hlasovanie prebiehať do 22. novembra. V piatok bude známych 23 kandidátov na triumf v ankete najlepší futbalista roka, FIFA potom 2. decembra zverejní troch nominovaných v každej kategórii.

FIFA doteraz udeľovala ceny pre najlepších futbalistov s spolupráci s magazínom France Football, ale spoločná anketa s názvom Zlatá lopta FIFA sa už viac neuskutoční. Obaja usporiadatelia sa rozhodli nezávisle od seba udeľovať vlastné trofeje pre najlepšieho hráča planéty.