Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

Duda nemá na Klinsmanna ťažké srdce, teší sa na novú sezónu

Ondrej Duda, archívne foto. Foto: TASR/DPA

Duda prišiel do Norwichu v zložitom období. Mužstvu sa nedarilo, bolo na zostupových pozíciách, navyše aj anglickú ligu poznačila pandémia.

Berlín 5. augusta (TASR) – Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda sa po polročnom hosťovaní v Norwichi už pripojil k materskej Herthe Berlín a teší sa na novú sezónu. Do Anglicka zamieril v zimnom prestupovom období, keď pod trénerom Jürgenom Klinsmannom nedostával dostatok príležitostí.

Bývalý tréner nemeckej reprezentácie však počas koronavírusovej prestávky nečakane opustil Herthu a nový kouč Bruno Labbadia so službami 25-ročného stredopoliara počíta. „Neutiekol som, ale vtedy som tu nemal šancu hrať bez ohľadu na to, ako som sa snažil na tréningu," vysvetlil Duda svoj zimný odchod do Norwichu.

Napriek komplikovaným vzťahom s Klinsmannom berie Duda túto kapitolu športovo a voči niekdajšiemu kormidelníkovi necíti zášť. „Na Klinsmanna sa nehnevám, ale nechcem o ňom hovoriť. Teraz je tu nový tím, nový tréner a ja som profesionál. Všetko je v poriadku."

Duda prišiel do Norwichu v zložitom období. Mužstvu sa nedarilo, bolo na zostupových pozíciách, navyše aj anglickú ligu poznačila pandémia. Jeho misia napokon nedopadla úspešne a kanárikom sa nepodarilo zachrániť v Premier League. „Vybral som si zložitejšiu cestu. Premier League je veľmi populárna, ale nie je to kvalitnejšia súťaž ako bundesliga," citovala Dudu agentúra DPA.