Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Karhan verí v postup cez Širak: Z nevýhody sme si urobili výhodu

Na archívnej snímke Miroslav Karhan. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

V prípade, že Trnava cez Širak prenikne do 3. predkola, v ňom o postup do play off bude bojovať s úspešnejším z dvojice Austria Viedeň (Rak.) - Kukësi (Alb.).

Bratislava 15. júla (TASR) - Gól z ihriska súpera a vyrovnanie sa s náročnými podmienkami v Arménsku. To sú podľa trénera futbalistov Spartaka Trnava Miroslava Karhana pozitívne veci pred odvetou 2. predkola Európskej ligy UEFA 2015/16 s FC Širak Gjumri. Ako kouč "andelov" povedal v rozhovore pre TASR deň po remíze 1:1 so štvornásobným majstrom Arménska, karty v postupovej hre má Trnava rozdané sľubne.

Klub zo "slovenského Ríma" v prvom predkole hladko vyradil maltský Hibernians FC. Doma aj vonku vyhral 3:0. Teraz ale narazil na kvalitnejšieho súpera, čo tím trénera Vardana Bičachčjana potvrdil aj vo štvrtok. Slovenský zástupca sa musel vyrovnať s viacerými absenciami zo zdravotných, resp. administratívnych dôvodov. Víza nedostali africkí legionári Issiaka Babatounde Bello ani Robert Ndip Tambe.

"Prvý zápas hodnotím pozitívne. Aj vzhľadom na to, koľko nám chýbalo hráčov. Potom samozrejme aj pre tie podmienky, aké vládli v Arménsku. Vysoká nadmorská výška a fakt, že sme mali sme v hre viacerých nových. Poviem to tak, že v strede poľa sme tam mali zo dvoch hráčov, ktorí si spolu zahrali prvýkrát v živote. Z tohto hľadiska sme to teda zvládli dobre. Dokázali sme v závere skórovať a urobiť vlastne z nevýhody našu výhodu," povedal pre TASR bývalý slovenský reprezentant.

Domáci rýchlou a technickou hrou často nedali hosťom dýchať, vedeli sa dostať do gólových šancí, našťastie ale premenili len jednu. Trnava napokon dokázala vyrovnať, keď sa presadil len 18-ročný striedajúci "žolík" Erik Jirka v 87. minúte prvou strelou hostí do priestoru brány.

"Širak ma neprekvapil. Mali sme ich napozeraných zo zápasov 1. predkola. Len potvrdili ich kvalitu. Majú naozaj technicky dobre vybavených hráčov. Sú rýchli. V tom napríklad vynikal domáci kapitán Gevorg Hovhannisyan. A v ich mužstve tvrdia muziku celkom kvalitní legionári," vyjadril sa bývalý hráč Betisu Sevilla, Besiktasu, Wolfsburgu či Mainzu.

Odveta sa bude hrať na Štadióne Antona Malatinského v Trnave vo štvrtok 21. júla o 20.15 hod. Štyridsaťročný kormidelník Spartakovcov je pred ňou optimistom. "V odvete budeme hrať jasne na postup. Budeme si ale musieť dať poriadny pozor najmä na ich protiútoky. V tom sú veľmi silní. Presvedčili sme sa o tom aj vo štvrtkovom zápase. Keď sme my mali loptu pod kontrolou a hrali na ich polovici, vedeli sa veľmi rýchlo dostať do kvalitných protiútokov. Som ale optimistom. Verím, že za nás už budú hrať Bello aj Tambe. Práve Tambe by im mohol v obrane spôsobiť veľké problémy. A aj sa gólovo presadiť."

V prípade, že Trnava cez Širak prenikne do 3. predkola, v ňom o postup do play off bude bojovať s úspešnejším z dvojice Austria Viedeň (Rak.) - Kukësi (Alb.). "Poviem to tak, že Austria Viedeň je atraktívnejší súper ako albánsky klub. Aj čo sa týka cestovania, je to blízko a môžu tam prísť naši fanúšikovia. Keď sme sa bavili o možných súperoch, ktorých sme pri žrebe z tej skupiny mohli dostať, práve tá Austria nám z toho vychádzala najlepšie. A i čo sa týka našich ďalších postupových šancí. Samozrejme, najprv treba zvládnuť odvetu so Širakom," uzavrel 107-násobný reprezentant Slovenska.