Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Futbal-EL: V siedmom nebi - ohlasy médií

Na snímke hráč FC Sevilla Jesus Navas sa teší zo zisku pohára po finálovom zápase Európskej ligy vo futbale FC Sevilla - AS Rím vo štvrtok 1. júna 2023 v Budapešti. Foto: TASR - AP

La Republica (Tal.): Zakliate jedenástky.

Budapešť 1. júna (TASR) - Ohlasy médií na triumf futbalistov Sevilly, ktorí v stredajšom finále Európskej ligy zdolali AS Rím 4:1 v jedenástkovom rozstrele po remíze 1:1 a získali rekordný siedmy titul v tejto súťaži:

AS (Šp.): "V siedmom nebi, Sevilla s rekordným titulom v Európskej lige."

Marca (Šp.): "Sevilla vzala trofej späť do Španielska. Budapeštianske finále sa skončilo 1:1 po predĺžení, hrdina Gonzalo Montiel zaistil v rozstrele triumf 4:1 nad Rímom a siedmy titul svojho klubu v súťaži."

La Gazzetta dello Sport (Tal.): "Rím hral statočne, ale jedenástky nie sú lotéria."

La Republica (Tal.): "Zakliate jedenástky. Rím sa vzdal na konci trojhodinovej bitky, ktorá sa začala v máji a skončila sa v júni. Zbohom Európska liga, zakázaný pohár, na ktorý Taliansko siaha, ale nedosiahne naň. Siedme víťazstvo Sevilly, rana, ktorá bude krvácať dlho. Prehra takýmto spôsobom je bolestivá a neakceptovateľná."

BBC (Angl.): "Sevilla vylepšila vlastný rekord a získala siedmy titul v Európskej lige, keď zdolala Rím v rozstrele pred búrlivým publikom v budapeštianskej Puskás Aréne."

L'Equipe (Fr.): "Sevilla ochromila po neúprosnej snahe Rím a zdvihla nad hlavu siedmu trofej z Európskej ligy."

UEFA: "Brankár Yassine Bounou chytil v rozstrele dve jedenástky, španielsky tím zdvihol trofej nad hlavu rekordný siedmykrát."

kicker.de (Nem.): "Zo zmätku ku fieste, Sevilla hrá vlastnú ligu."

idnes.cz (ČR): "Keď sa futbalisti Sevilly dostanú do finále Európskej ligy, zakaždým zvíťazia. V stredu večer v Budapešti sa to stalo už po siedmy raz zo siedmich pokusov. Nekonečne dlhý súboj s AS Rím po remíze 1:1 dospel do jedenástkového rozstrelu, ktorý vyhral španielsky tím v pomere 4:1."