Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Ghanský futbalista Essien posilnil Panathinaikos Atény

Michael Essien (vpravo) z FC Chelsea preniká cez Michaela Carricka z Manchesteru United. Archívne foto. Foto: TASR/AP

Do bývalého hráča Bastie, Olympique Lyon, FC Chelsea, Realu Madrid či AC Miláno vkladá vedenie aténskeho klubu veľké nádeje.

Atény 3. júna (TASR) - Skúsený ghanský futbalista Michael Essien sa stal novou posilou Panathinaikosu Atény. Tridsaťdvaročný stredopoliar, ktorý po 18 mesiacoch ukončil svoje pôsobenie v AC Miláno, uzavrel ako voľný hráč s gréckym klubom dvojročnú zmluvu.

"Som veľmi šťastný, že môžem posilniť Panathinaikos. Teším sa na novú etapu v mojej kariére. Som víťazný typ, do Grécka som prišiel s cieľom získať čo najviac trofejí a čo najviac pomôcť môjmu novému tímu," citovala agentúra Reuters slová Essiena krátko po prílete na aténske letisko, kde čerstvú akvizíciu vítalo približne 800 fanúšikov a lovcov autogramov.

Do bývalého hráča Bastie, Olympique Lyon, FC Chelsea, Realu Madrid či AC Miláno vkladá vedenie aténskeho klubu veľké nádeje. Panathinaikos čaká na zisk ligového titulu od roku 2010, v uplynulom ročníku skončil v najvyššej gréckej súťaži na druhom mieste za majstrovským Olympiakosom a v play off si vybojoval účasť v 3. predkole Ligy majstrov.