Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Tréner Bielorusov nominoval na Ukrajinu a Slovákov 13 legionárov

Na snímke tréner Ján Kozák počas tréningu slovenskej futbalovej reprezentácie Foto: TASR/Henrich Mišovič

Slováci sa stretnú s Bieloruskom 13. októbra.

Minsk 23. septembra (TASR) - V nominácii bieloruskej futbalovej reprezentácie na kvalifikačné zápasy C-skupiny EURO 2016 proti Ukrajine (9. októbra) a Slovensku (13. októbra) figuruje sedem hráčov majstrovského BATE Borisov, ktorý účinkuje v skupinovej fáze Ligy majstrov 2014/2015. Tréner Bieloruska Georgij Kondratev vybral do 26-člennej nominácie aj 13 legionárov z Ruska, Ukrajiny, Francúzska a Portugalska.

Bielorusi na úvod bojov o finálový turnaj vo Francúzsku remizovali s Luxemburskom 1:1. V tomto roku odohrali Bielorusi aj štyri prípravné zápasy, prehrali s Bulharmi, remizovali s Iránom a zdolali Lichtenštajnsko a Tadžikistan.

Množstvo legionárov hráva v Rusku, stredopoliar Sergej Krivec pôsobí vo francúzskom FC Metz, resp. ďalší stredopoliar Renan Bressan v portugalskom Rio Ave. Obe stretnutia proti Ukrajine aj Slovensku, ktoré na úvod vyhralo v Kyjeve nad Ukrajinou, sa budú hrať v Borisove v tamojšej modernej aréne.


nominácia Bieloruska na kvalifikáciu EURO 2016 s Ukrajinou a SR:

brankári: Jurij Ževnov (Torpedo Moskva), Aleksandr Gutor (Dinamo Minsk), Sergej Černik (BATE Borisov)

obrancovia: Igor Šitov (Mordovia Saransk), Sergej Matvejčik (Šachťor Soligorsk), Sergej Politevič (Dinamo Minsk), Alexander Martinov (FK Krasnodar), Dmitrij Verchovcov (FK Ufa), Jegor Filipenko, Denis Poľakov (obaja BATE Borisov), Maxim Bordačev (FK Rostov)

stredopoliari: Timofej Kalačev (FK Rostov), Sergej Balanovič (Amkar Perm), Sergej Kisľak (Rubin Kazaň), Stanislav Dragun (Krídla Sovietov Samara), Michajl Sivakov (Černomorec Odessa), Edgar Olechnovič, Ilja Aleksievič, Michail Gordejčuk (všetci BATE Borisov), Igor Stasevič (Dinamo Minsk), Sergej Krivec (FC Metz), Renan Bressan (Rio Ave)

útočníci: Vitalij Rodionov (BATE Borisov), Sergej Kornilenko (Krídla Sovietov Samara), Nikolaj Januš (Šachťor Soligorsk), Pavel Savickij (Neman Grodno)