Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Futbal

Tréner Severných Írov: Musíme hrať škaredý futbal

Futbalista Severného Írska Craig Cathcart reaguje po zápase C-skupiny medzi Poľskom a Severným Írskom na majstrovstvách Európy vo futbale 12. júna 2016 v Nice. Foto: TASR/AP

Duel proti Ukrajine sa uskutoční dnes v Lyone a oba tímy sú zatiaľ bez bodu.

Lyon 16. júna (TASR) - Tréner futbalistov Severného Írska Michael O'Neill pred štvrtkovým kľúčovým zápasom na EURO 2016 proti Ukrajine uviedol, že jeho tím musí zlepšiť škaredú časť svojej hry. Duel sa uskutoční v Lyone a oba tímy sú zatiaľ bez bodu.

"Musíme sa pripraviť, že to bude fyzicky veľmi náročný zápas. Proti Poľsku sme nepredviedli náš typický škaredý futbal. V tom sa musíme zlepšiť," povedal O'Neill na stredajšej tlačovej konferencii a dodal, že jeho tím musí o body zabojovať na hranici pravidiel.

Severní Íri štartujú na majstrovstvách Európy prvýkrát a turnaj odštartovali nedeľňajšou prehrou 0:1 v C-skupine s Poľskom. Ukrajina prehrala s Nemeckom 0:2, ale predviedla oveľa lepší výkon ako ostrovania. "Po analýze zápas s Poľskom sme sa zhodli, že sme bránili veľmi dobre, ale málo sme ukázali smerom dopredu. Musíme viac držať loptu," povedal kapitán tímu Steven Davis.