Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Futbal

Slováci nastúpia proti Ukrajine pravdepodobne v Kyjeve

Foto: TASR/AP

V prípade zhoršenia situácie môže dôjsť k preloženiu stretnutia na neutrálnu pôdu.

Trnava 17. augusta (TASR) - Napätá politická situácia na východe Ukrajiny zrejme neovplyvní dejisko prvého zápasu slovenskej futbalovej reprezentácie v C-skupine kvalifikácie o postup na EURO 2016 proti Ukrajine. Stretnutie by sa tak malo odohrať 8. septembra v Kyjeve.

O situácii ohľadom prípadnej zmeny dejiska informoval prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik počas kontrolného dňa na stavbe štadióna City aréna v Trnave. "UEFA veľmi dobre monitoruje situáciu a nikdy by nerozhodla, že sa bude hrať v krajine alebo v meste, kde by sme mohli byť ohrození, kde by mohli byť ohrození hráči, funkcionári, hostia, delegáti a zástupcovia UEFA, ktorí sa na tomto zápase zúčastnia," ozrejmil na oficiálnom webe SFZ Kováčik.

Aj on je presvedčený, že v prípade zhoršenia situácie dôjde k preloženiu stretnutia na neutrálnu pôdu. "V tejto chvíli rešpektujeme rozhodnutie. V Kyjeve sa hrajú aj európske poháre. Zatiaľ to vyzerá, že zápas bude v Kyjeve," povedal Ján Kováčik. Slovenský futbalový zväz pravidelne komunikuje s UEFA na týždennej báze ohľadom blížiacej sa kvalifikácie a do tejto chvíle nezaznamenal žiadne obavy hráčov z vycestovania na Ukrajinu.,