Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Futbal

Futbal: Útočník Szarka v zime možno odíde do Maďarska

Na archívnej snímke Ákos Szarka Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa portálu Nemzeti Sport sa o 26-ročného hráča zaujíma viacero klubov, medzi inými Diósgyőr alebo nováčik z Gyirmótu.

Dunajská Streda 4. januára (TASR) - Futbalový útočník Ákos Szarka v službách FC DAC 1904 Dunajská Streda možno už v zimnom prestupovom období zakotví v maďarskej lige.

Podľa portálu Nemzeti Sport sa o 26-ročného hráča zaujíma viacero klubov, medzi inými Diósgyőr alebo nováčik z Gyirmótu. "O záujme DVTK a Gyirmótu viem, vypočujem všetky ponuky. Zatiaľ neviem, kde budem pokračovať v kariére. V DAC ma ešte neinformovali, či mi predĺžia zmluvu, ktorá sa mi končí v lete. Asi so mnou už nepočítajú. Na Slovensku iný klub neprichádza do úvahy, preto vidím možnosť pôsobenia v Maďarsku ako reálnu," uviedol Szarka, o ktorého získanie sa údajne usiloval aj český druholigista Baník Ostrava.

Na jeseň nastúpil Szarka v deviatich zápasoch Fortuna ligy, v ktorých strelil tri góly. V najvyššej slovenskej súťaži zatiaľ odohral 110 zápasov a presadil sa 21-krát.

V maďarskej lige momentálne pôsobí trojica slovákov. Na súpiske tímu nováčika z Mezőkövesdu figurujú brankár Tomáš Tujvel a stopér Dávid Hudák, v Debrecíne hráva krídelník Karol Mészáros. Naposledy ligu opustil Róbert Vittek a pred ním Stanislav Šesták.