Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Futbal

Francúzsky minister Fabius navrhuje odloženie voľby šéfa FIFA

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Federálne ministerstvo spravodlivosti Švajčiarska v stredu zatklo sedem vysokopostavených funkcionárov FIFA pre podozrenie z korupcie a plánujú ich vydať americkým úradom, ktoré ich vyšetrujú.

Paríž 28. mája (TASR) - Podľa ministra zahraničných vecí Francúzska Laurenta Fabiusa by bolo vzhľadom na vyšetrovanie korupčnej aféry rozumné odložiť piatkovú voľbu prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Tá by však napokon mala prebehnúť podľa plánu.

„Bolo by rozumné nechať si nejaký čas, aby sa ukázala pravda. V tejto chvíli je to obraz katastrofy. Hovorím sám za seba ako osoba, ale odloženie voľby má zmysel,“ cituje slová politika agentúra Reuters.

Federálne ministerstvo spravodlivosti Švajčiarska v stredu v krajine zatklo sedem vysokopostavených funkcionárov FIFA pre podozrenie z korupcie a plánujú ich vydať americkým úradom, ktoré ich vyšetrujú. Miestne orgány zároveň v stredu otvorili vlastné trestné konania voči jednotlivcom v súvislosti s udelením práv na organizáciu majstrovstiev sveta v roku 2018 Rusku a 2022 Kataru.