Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

Gattuso chce do AC vrátiť bojovnosť a tímového ducha

Gennaro Gattuso. Foto: TASR/AP

Gattuso si odkrúti premiéru na lavičke v nedeľu v Benevente, ktoré v prebiehajúcej sezóne ešte nebodovalo.

Miláno 28. novembra (TASR) - Nový tréner talianskeho futbalového AC Miláno verí, že do klubu opäť prinesie tímového ducha a bojovnosť.

Bývalý neúnavný stredopoliar bol známy svojou húževnatosťou, intenzitou a tým, že na ihrisku odovzdal vždy všetko. Presne to chce vidieť aj od svojich zverencov. "Musí sa z nás stať tím, na ihrisko musíme ísť ako jedna skupina s bojovným duchom," vyhlásil tridsaťdeväťročný tréner, ktorý v pondelok nahradil na poste Vincenza Montellu. Ten nenaplnil očakávania majiteľov, keďže vyhral iba šesť zo 14 ligových zápasov, pričom v lete minul na posily vyše 200 miliónov eur.

Gattuso si odkrúti premiéru na lavičke v nedeľu v Benevente, ktoré v prebiehajúcej sezóne ešte nebodovalo. I keď pôjdu jeho zverenci do zápasu ako jasní favoriti, tréner je opatrný: "Na zápas s Beneventom musím myslieť a sústrediť sa, akoby to bolo finále majstrovstiev sveta," citovala ho agentúra AP.

Gattuso pôsobil v drese "rossoneri" ako hráč 13 sezón v rokoch 1999-2012. Dvakrát vyhral Ligu majstrov, dvakrát získal taliansky titul. S talianskou reprezentáciou v roku 2006 triumfoval na MS v Nemecku. V roku 2013 sa vydal na trénerskú dráhu. V uplynulom období pracoval ako kouč mládeže AC.