Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Futbal

Guédého snahu za stovkou v drese Freiburgu pribrzdilo zranenie

Karim Guédé Foto: TASR/AP

Naturalizovaný slovenský futbalista Karim Guédé má v najvyššej nemeckej súťaži za Freiburg na konte zatiaľ 70 stretnutí, v druhej lige pridal 26.

Freiburg 2. novembra (TASR) - Naturalizovaný slovenský futbalista Karim Guédé sa blíži k stovke ligových štartov za SC Freiburg. V najvyššej nemeckej súťaži má na konte 70 stretnutí, v druhej lige pridal 26. V dohľadnej dobe sa však k okrúhlemu číslu neprepracuje, keďže približne štyri týždne bude maródovať so zranením kolena.

"Čísla si nedržím v hlave, ale je to pekné," uviedol 31-ročný stredopoliar na oficiálnej internetovej stránke svojho zamestnávateľa. V januári oslávi už päť rokov pôsobenia vo Freiburgu, klub všeobecne stavia na stabilite, káder sa príliš nezmenil ani po postupe do I. bundesligy.

"Cítim sa tu veľmi príjemne," povedal Guédé napriek tomu, že v predchádzajúcich zápasoch nefiguroval v nominácii. Na ihrisko sa prvýkrát v aktuálnom ročníku dostal až cez víkend v deviatom kole v Brémach. Nastúpil v základnej zostave a odohral 58 minút, po faule naňho kopali hostia pokutový kop a dosiahli premiérové tohtosezónne víťazstvo na pôde súpera.

Daňou za neho však bolo Guédého zranenie. "Hrali sme dobre a úspech bol už len čerešničkou na torte. Nie som v jednoduchej situácii, viem však, že pokiaľ vydržím, dočkám sa odmeny. Povzbudia aj pozitívne slová od trénera, na súpisku sa zmestí iba osemnásť hráčov a v tíme je konkurencia."