Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Gündogan podporil boj proti koronavírusu v kraji Heinsberg

Futbalista Manchesteru City Ilkay Gundogan sa teší po strelení vyrovnávajúceho gólu v zápase C-skupiny Ligy majstrov Manchester City - FC Barcelona v Manchesteri 1. novembra 2016. Foto: TASR/AP

Gündogan taktiež poslal podporné balíky 150 zdravotným sestrám na jednotkách intenzívnej starostlivosti v troch nemocniciach.

Berlín 27. marca (TASR) - Nemecký futbalový reprezentant a hráč Manchestru City Ilkay Gündogan sa aktívne zapojil do boja proti pandémii koronavírusu. Preplatil náklady nákupnej služby, ktorú zriadili hráči amatérskeho klubu SVG Birgden-Langbroich-Schierwaldenrath.

Tá vznikla v spolupráci s regionálnymi orgánmi v kraji Heinsberg v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko a pomáha ľuďom, ktorí si nedokážu sami nakúpiť.. Gündogan taktiež poslal podporné balíky 150 zdravotným sestrám na jednotkách intenzívnej starostlivosti v troch nemocniciach. "V tejto situácii musíme my futbalisti, či už amatérski, alebo profesionálni, preukázať solidaritu a podporu ľuďom, ktorí naliehavo potrebujú našu pomoc," zverejnil 29-ročný futbalista.