Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Haraslínov klub má finančné problémy

Futbalista Lukáš Haraslín Foto: TASR/SFZ

Na podporu hráčov Parmy vystúpila aj hráčska asociácia, ktorá minulý víkend zorganizovalo gesto solidarity.


Parma 5. marca (TASR) - Slovenský futbalista Lukáš Haraslín je sám zvedavý, ako sa napokon vyvinie situácia jeho zamestnávateľa FC Parma, ktorého kvária finančné problémy a v talianskej Serii A momentálne nehráva. V rozhovore pre web jeho zastupiteľskej agentúry CSM Agency vyjadril nádej, že v nedeľu 8. marca Parma, v ktorej pôsobí aj slovenský brankár Pavol Bajza, domáci duel 26. kola s Atalantou Bergamo odohrá.

Haraslín prvý februárový deň absolvoval premiéru v najvyššej talianskej súťaži, keď nastúpil na slávnom San Sire proti AC Miláno (1:3). Po tomto stretnutí sa mu obnovilo zranenie lýtka, čakala ho dvojtýždňová prestávka. Keď sa dal zdravotne do poriadku, Parma prestala nastupovať v Serii A. Minulý víkend mali jej hráči nastúpiť na duel 25. kola s FC Janov, ale zápas vedenie ligy odložilo. A tak si futbalisti Parmy zahrali medzi sebou. Sledovali to aj priaznivci klubu, ktorí po stretnutí zaplavili ihrisko, pozdravili svojich miláčikov a vyjadrili im podporu.

"Tento týždeň sme pravidelne trénovali, čakáme ako to celé dopadne. Nikto nehovorí o tom, že by sme nemali cez víkend hrať. V nedeľu by sme mali nastúpiť proti Bergamu," uviedol Haraslín.

Klub zo severu Apeninského polostrova je pred finančným krachom. Nedostatkom peňazí trápená organizácia trikrát v aktuálnej sezóne zmenila majiteľa. Parma ešte predtým musela požiadať vedenie súťaže o preloženie zápasu proti Udinese, pretože domáci funkcionári nemali ani na zaplatenie usporiadateľskej služby či energetických nákladov. Talianska futbalová federácia (FIGC) im rovnako vyhovela. Naposledy Parma v lige hrala 15. februára, keď remizovala na ihrisku AS Rím 0:0. V tabuľke je posledná s 10 bodmi po 23 kolách.

Na podporu hráčov Parmy vystúpila aj hráčska asociácia, ktorá minulý víkend zorganizovalo gesto solidarity a na jej znak futbalisti v elitnej Serie A i nižších súťažiach nastúpili na ligové zápasy s 15-minútovým oneskorením.