Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Futbal

Howe si chce ponechať v novej sezóne Isaka aj Guimaraesa

Ilustračné foto. Foto: TASR

Newcastle sa so 44 bodmi nachádza v tabuľke na ôsmom mieste, jeho šance na zisk vstupenky do budúcosezónnej Ligy majstrov sú tak mizivé.

Londýn 5. apríla (TASR) - Tréner futbalistov Newcastlu Eddie Howe nemá v úmysle nechať v letnom prestupovom období odísť Alexandra Isaka a Bruna Guimaraesa napriek tlaku na dodržiavanie pravidiel Premier League o výdavkoch. O švédskeho útočníka Isaka už prejavili záujem Arsenal a Tottenham, zatiaľ čo brazílsky stredopoliar údajne obdržal ponuku z Paríža Saint-Germain.

Špekulácie o možnom odchode spoluhráčov Slováka Martina Dúbravku sa zvýšili, odkedy výkonný riaditeľ Darren Eales v januári priznal, že klub možno bude musieť predať hviezdnych hráčov, aby umožnil ďalšie investície do tímu.

"Veľa bude závisieť od našich ambícií a od toho, kam sa bude klub v dohľadnej dobe uberať. Musíme sa naďalej posúvať vpred, svoje ciele však nemôžeme určovať iba slovami ale aj činmi. Takže im musíme dokázať, že sme tím, ktorý chce napredovať. Chceme si Alexa a Bruna udržať dlhodobo, pretože takých hráčov nenájdeme za každým rohom," uviedol Howe podľa AFP.

Newcastle sa so 44 bodmi nachádza v tabuľke na ôsmom mieste, jeho šance na zisk vstupenky do budúcosezónnej Ligy majstrov sú tak mizivé. Naďalej sa však drží v hre o účasť v pohárovej Európe.