Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

Hráči Schalke sa vzdali časti svojich platov,pridajú sa aj funkcionári

Na archívnej snímke z 5. mája 2019 je futbalový štadión nemeckého bundesligistu FC Schalke 04 v Gelsenkirchene. Nemecký futbalový klub FC Schalke 04 predĺžil svoju tréningovú pauzu, ktorú ohlásil pre pandémiu nového koronavírusu. Hráči sa mali stretnúť už v pondelok 23. marca 2020, prestávka však bude trvať minimálne do piatka a Schalke bude čakať na ďalšie pokyny zo zdravotníckeho a výskumného Ústavu Roberta Kocha. Foto: TASR/DPA

Schalke je so 600 zamestnancami jedným z najväčších zamestnávateľov v Gelsenkirchene.

Gelsenkirchen 27. marca (TASR) - Futbalisti nemeckého tímu Schalke 04 sa vzdali časti svojich platov. Ako uviedla agentúra SID, hráči sa s predstavenstvom klubu dohodli na čiastočnom znížení miezd a zrušení bonusov do 30. júna 2020.

K futbalistom sa chcú pridať členovia predstavenstva, tréneri a poprední zamestnanci. Schalke by tak mohlo ušetriť veľa financií, ktoré pomôžu klubu udržať jeho chod v období pandémie koronavírusu. "Koronavírus ovplyvňuje každého z nás. Preto je dôležité, aby sme si navzájom pomáhali a navzájom sa podporovali," uviedol športový riaditeľ Jochen Schneider a dodal: "Hráči sú si vedomí svojej veľkej zodpovednosti, sú solidárni. Je to skvelý znak lojality. Pôsobivo ukázali, čo pre nich náš klub znamená."

Schalke je so 600 zamestnancami jedným z najväčších zamestnávateľov v Gelsenkirchene. V závislosti od vývoja situácie už vedenie klubu naznačilo, že po 30. júni zváži ďalšie kroky.